Innodak dakrenovatie voor het beste resultaat

Innodak dakrenovatie

Voor veel mensen is het moeilijk inschatten wanneer je dak aan vervanging toe is. een mogelijke lekkage in het dak kan vervelend zijn. Hierom is het van belang om je dak te blijven onderhouden. Er kan een dakpan schuin liggen of er kunnen na loop van tijd scheurtjes ontstaan in de bitumen bekleding. Weet je niet of je dak nog goed functioneert? Dan kun je innodak dakrenovatie bellen om een afspraak te maken. Nadat de dakdekker is langs gekomen, kunnen hun zeggen of je dak toe is aan renovatie. Als je dak aan reparatie toe is, kun je een afspraak maken voor het repareren van je dak.

Innodak dakrenovatie

Pannen dak

Dakrenovatie heb je op allerlei daken. Bij een pannendak is het noodzakelijk om je dak te onderhouden. Dit komt omdat de dakpannen niet mogen breken, verzakken of scheuren. Vaak zijn er maar een paar pannen verzakt, gescheurd of gebroken. Als vele pannen zijn verzakt, gescheurd of gebroken, kun je overwegen voor een hele dakrenovatie. Je dak wordt dan volledig vernieuwd en bijgewerkt.

Bitumen bedekking 

Ook heb je andere soorten daken, met bijvoorbeeld bitumen bedekking. Dit komt voor op platte daken en het is niet de bedoeling dat dit opgevuld wordt met grind. Deze daken moet je zoveel mogelijk schoon houden, anders kun je na een langere tijd het hele dak vervangen. De bitumen bedekking is gevoelig voor slijtage en kleine scheurtjes. Naast zulke daken heb je ook rietendaken. Deze daken moeten 25 tot 40 jaar mee kunnen. Een rieten dak moet ook goed onderhouden worden, dit moet om het jaar. Dit komt omdat het snel uit vorm schiet na een langere tijd in wind en kou te staan. Als je rieten dak oud is, is een standaard controle niet meer nodig. Dan is het namelijk tijd voor een nieuw rieten dak