Is uw trap versleten? Dan wordt het tijd voor een traprenovatie!

Als een trap al een tijdje meegaat, kan het voorkomen dat de bekleding van de trap gaat slijten. Dit is om meerdere redenen vervelend. Niet alleen ziet de trap er na verloop van tijd minder mooi uit, maar ook begint hij te piepen en te kraken bij het minste of geringste. Het kan zelfs gevaarlijk zijn om een trap met versleten bekleding te hebben, aangezien de treden dan erg glad kunnen zijn. Als u deze dingen herkent, is het slim om uw trap te (opnieuw) te bekleden.

Een trap bekleden met een nieuwe laag zorgt ervoor dat het geheel weer geluiddempend wordt. Met andere woorden, geen nare geluiden meer omdat er gewicht op komt te staan. Daarnaast kan een traprenovatie uw trap weer helemaal mooi maken, zodat het geen doorn in het oog is. Hieronder leest u hoe wij van Toptrap u daarmee kunnen helpen.

Over traprenovatie, bekleden en onderhoud

Zoals u hierboven al heeft kunnen lezen, is een traprenovatie slim als u merkt dat de trap door slijtage niet meer fijn in gebruik is. Daarom is de eerste stap van een traprenovatie de trap bekleden. De trap bekleden kan op verschillende manieren. Het ervaren personeel van Toptrap helpt u graag bij het kiezen van de juiste materialen en de invulling van de klus.

De keuze uit diverse materialen

Bij een traprenovatie bekleden wordt de trap bekleed met één of meerdere materialen. U kunt daarbij kiezen uit materialen die uw trap een moderne uitstraling geven, maar ook een meer klassieke. Er is bijvoorbeeld trapbekleding van massief hout, maar ook van laminaat en hout. Wat we tegenwoordig ook steeds vaker zien is dat mensen kiezen voor PVC bekleding. Dit sterke maar betaalbare materiaal biedt veel mogelijkheden wat betreft kleur en textuur. 

Kies voor een bedrijf met ervaring

Uw trap bekleden kunt u het beste overlaten aan professionals. Het is namelijk een klus waar veel precisie en maatwerk komt kijken. Een vakkundig team dat gespecialiseerd is in traprenovatie heeft altijd het juiste gereedschap en materialen in huis. Het voordeel van Toptrap is dat wij op het gebied van traprenovatie ontzettend veel ervaring hebben. Een trap bekleden zit ons in het bloed en dat merkt u aan de effectieve aanpak. Tijdens een traprenovatie bekleden we de trap niet alleen heel precies, maar ook heel snel.