Je kamers in huis verlichten met ledverlichting

led inbouwspotjes

Wanneer je aan ledinbouwspots denkt, heeft het beeld dat het eerst in je opkomt te maken met een essentiële, strakke en moderne oplossing. Het succes van dit type verlichting is voor een groot deel te danken aan de mogelijkheid om het gehele elektrische gedeelte aan het oog te onttrekken, zodat het licht de enige hoofdrolspeler blijft.
En het is zeker geen toeval dat dergelijke mogelijkheden tegenwoordig door architecten en binnenhuisarchitecten over de hele wereld worden benut. Naast een aanzienlijke energiebesparing dankzij de voordelen van de ledtechnologie waarover we het al hebben gehad, kun je met led inbouwspotjes spelen met de volumes en ruimtes van je woning

led inbouwspotjes

Wat zijn ledinbouwspots

Bij een vergelijking van de verschillende verlichtingsmethoden wordt al snel duidelijk dat spots in vergelijking met lampen en kroonluchters compacter en veelzijdiger zijn en minder onderhoud vergen. De elementen waaruit ledinbouwspots bestaan, zijn gestandaardiseerd en elk pakket bevat: ⁣
de lichtgevende assemblage
het beschermende glas
het montageframe
Elke ledassemblage wordt gekenmerkt door een variabel aantal lumen, de meeteenheid van de lichtstroom. In plaats daarvan, zoals je gemakkelijk zult opmerken, zijn de voeding en de transformator niet aanwezig. De eerste is in feite geïntegreerd in het montageframe, terwijl de transformator bij ledverlichting volledig overbodig is.

De voordelen van led inbouwspotjes

Ruimten die verlicht worden met led inbouwspotjes worden doordrongen van een licht dat rust op de oppervlakken, waardoor ze elegant en geraffineerd worden, met lichtspelingen die anders niet mogelijk zouden zijn.
Deze resultaten worden bereikt zowel in het geval van een klassieke inrichting als in kamers die beantwoorden aan een meer moderne en eigentijdse smaak. In het eerste geval verdwijnen de ledlampen en worden ze lichtpunten die een ongelooflijke visuele indruk kunnen nalaten. In het laatste geval daarentegen maakt de chromatische profilering van het frame het mogelijk om uitstekende stijlreferenties met de rest van het meubilair te benutten. Een voorbeeld zijn de pleisterspots die een echt veelzijdige oplossing zijn voor zowel het moderne als het klassieke.