Kantoor klokken: synchroniciteit bepaalt!

Kantoor klokken komen in allerlei vormen en maten. Het is belangrijk is om een model te kiezen die past binnen de stijl van de rest van het interieur. Er is echter een eigenschap die nog belangrijker is voor kantoor klokken: synchroniciteit.

Kantoor klokken bepalen de tijd

Het kantoorleven wordt beheerst door tijd. Wanneer begint de vergadering? Wanneer is het lunchpauze? Wanneer is het tijd om die belangrijke klant terug te bellen?

Kortom, het is van belang dat iedereen op kantoor weet hoe laat het is. Zo niet, dan ontstaan er misverstanden. Wanneer de baas vijf minuten moet wachten op iedereen voor een belangrijke meeting zal dit de productiviteit (en zijn of haar humeur) niet ten goede komen.

Het probleem is dat tegenwoordig kantoor klokken niet meer bepalend zijn voor de tijd. Want wees nu eens eerlijk – hoe vaak lees je de tijd af van jouw smartphone of horloge?

Horloges zijn, afhankelijk van het model, niet altijd 100% betrouwbaar. Voor smartphones geldt hetzelfde. Wanneer je per ongeluk met je mobieltje of horloge speelt, kan het zomaar gebeuren dat je de tijd een minuut voor- of achteruit zet. Zelfs wanneer je de tijd weer terugzet, kun je tientallen seconden van de werkelijke tijd verwijderd zijn.

Stel je nu eens een kantoor met tien, twintig of zelfs honderd mensen voor waar geen enkele klok gelijk loopt. Het plannen van een vergadering wordt zo een behoorlijke klus.

Synchrone kantoor klokken lopen allemaal gelijk

De oplossing zijn synchrone kantoor klokken zoals die van Klokkenshop.com. Deze klokken op kantoor zijn aan elkaar gesynchroniseerd. Zij geven dus altijd de juiste tijd – en misschien nog wel belangrijker – dezelfde tijd aan.

Zolang iedereen op kantoor de kantoor klokken als de enige juiste indicator van de tijd aanhoudt, worden veel problemen rondom tijd voorkomen.

Het afstellen van alle kantoor klokken was voorheen een uitdaging. Een kantoormanager moest handmatig bijhouden of alle klokken gelijk lopen – en zo niet – handmatig aanpassen.

Synchrone kantoor klokken stellen zich automatisch aan. Zij maken hiervoor gebruik van een atoomklok radio-ontvanger. Deze klokken ontvangen allen dezelfde tijdsaanduiding (in UTC – Coordinated Universal time) en lopen dus altijd nauwkeurig. Bovendien lopen de klokken allemaal gelijk aan elkaar.

Een andere oplossing voor synchrone kantoor klokken is door middel van het computer netwerk. Aangezien computernetwerken hetzelfde probleem hebben, is er vaak al een ingebouwde oplossing. De computertijd in een netwerk is opgeslagen in een variabel in het netwerk. Deze tijd is gebaseerd om de atoomklok tijd welke gekoppeld is aan een tijdserver.

Tip: https://www.klokkenshop.com/bedrijfsklokken/dubbelzijdige-netstroom-klokken/

Door de kantoor klokken aan het netwerk te koppelen, zullen deze dezelfde tijd weergeven als op de computers. Deze tijd is gebaseerd op de atoomklok tijd van de server.

Een extra voordeel is van het gebruik maken van een synchrone oplossing is dat nieuwe kantoor klokken niet speciaal afgesteld hoeven te worden. Zij hoeven enkel gekoppeld te worden aan het netwerk. Wel is van belang dat de klokken de mogelijkheid hebben om een verbinding te maken met het bestaande netwerk.