Kies voor deze stijlvolle tuinoverkappingen

overkappingen

Overkappingen voor de tuin mogen zich verheugen in een hoop belangstelling onder particulieren. Ze zijn ideaal om onder te schuilen bij regen, of om gewoon lekker beschermd onder te zitten als de zon fel schijnt. En ze zijn in allerlei stijlen verkrijgbaar. In dit artikel geven we je tips voor het kopen van de beste en meest stijlvolle overkappingen, om zo jouw tuin nog mooier te maken dan deze al is.

Veranda’s als overkapping voor in de tuin

Een van de bekendste en meest populaire soorten tuinoverkappingen, zijn veranda’s. it is een overkapping die aan één kant van het huis wordt gebouwd. Vaak is de constructie van veranda’s gemaakt van hout of van aluminium, en is de veranda voorzien van glazen ramen en uiteraard van een deur. Ook wordt veel gebruikgemaakt van kunststof als basismateriaal en is het dak vaak voorzien van glas, zodat er voldoende zonlicht en daglicht naar binnen kan vallen.

overkappingen

Een prieeltje in de tuin

Een andee variant is het prieeltje. Dit is een bouwwerk dat vrij in de tuin wordt geplaatst en een leuke zitplek is voor mooie dagen. Je kunt lekker onder het prieeltje zitten, om zo even te genieten van je tuin, het weer of bij te komen na een dag hard werken.

Vouwdaken voor flexibiliteit

Veel mensen kiezen er ook voor om een vouwdak in de achtertuin te gebruiken. Het ideale aan dit type overkapping is dat je deze kunt inschuiven en uitschuiven wanneer je daar behoefte aan hebt. Je bent dus optimaal flexibel als je kiest voor het kopen van een vouwdak. Vouwdaken worden gezien als flexibele zonweringen, die je op hete dagen beschermen tegen de zon. Er zijn vouwdaken die bestand zijn tegen regen, maar als ze van stof zijn gemaakt, kun je ze het beste inschuiven bij een regenbui.

Pergola’s van hout

Een pergola is een andere optie als je een overkapping voor in de tuin zoekt. Ze zijn gemaakt van hout en zijn vooral bedoeld om er planten op te laten groeien. Verder staan ze erg gezellig en zorgen ze voor extra sfeer in de tuin.