Hoe vind je de ideale vloer

Bij een verhuis, verbouwingen aan je woning of zomaar om “iets anders” van vloerbedekking te hebben, kiezen mensen geregeld voor een laminaatvloer of betonvloer. Een veel vergeten optie is een epoxy vloer. Waarom zou je nu in godsnaam voor dit type kiezen? Je leest hier waarom!

Afbeelding (gratis & rechtenvrij): 

Praktisch

Bij het leggen van de vloertypes die hierboven genoemd zijn komt er veel handenarbeid aan de pas. De laminaat moet goed klikken, en vooraleer je aan de andere kant van de ruimte bent vouwt de andere zijde van de laminaat al naar boven. Dit probleem zal je nooit hebben met een epoxyvloer. Hierbij gaat het als volgt: eerst moet je de vloer glad maken met behulp van bijvoorbeeld een schuurmachine. Vervolgens meng je de epoxy zelf en de harder. De epoxy is vloeibaar en zal door de harder stevig worden. Daardoor wordt epoxy zowaar steviger dan beton. Met een spaan breng je dan het mengsel aan op de vloer. Daarna zul je geduld moeten hebben. Aangezien het een mengsel is zal het tijd nodig hebben om te drogen. Je kan het wat vergelijken met een deeg die uiteindelijk een cake vormt.

Voor ieder wat wils

Tuurlijk zal je geen vijf mensen vinden die exact dezelfde vloer willen. Ook dat is geen probleem met epoxy. Je vindt de vloer namelijk in alle kleuren die je je maar kan inbeelden. Bij een degelijke epoxywinkel is dat geen probleem. Ook het onderhoud is zeer praktisch: doordat deze vloer geen groeven of nerven heeft kan er ook geen vuil tussen kruipen. Met een stofzuiger of dweil laat je de vloer blinken zoals wanneer je hem aanlegde.

Het is niet voor niets dat veel ondernemingen deze soort vloer kiezen. Zij willen zo efficiënt en effectief mogelijk werken. Zij zijn zeker dat ze met epoxy een stevige vloer aanschaffen die tegen een stootje kan. Ook zijn er epoxyvloeren zo aangepast dat ze antislip zijn, antistatisch of dat ze een hoge chemische resistentie hebben.