Kinderkamer trends 2017-2018 overzicht

Kinderkamer trends 2017-2018 overzicht

Als je nu op zoek bent naar ideeën om een kinderkamer te decoreren, is de kans groot dat je terug denkt aan je eigen kamer en herinnert een druk patroon op je gordijnen of dekbedovertrek, of zelfs je behang of vloerbedekking. Was alles in dezelfde kleur, met hetzelfde patroon? Had je glow-in-the-dark sterren op je plafond? Of een opblaasbare stoel? Een reuzenhorloge als wandklok? Sommige trends zijn beter om te vergeten. Dus hier vier duurzame kinderkamer trends van nu:

  1. Duurzame natuurlijke producten. Weg met alle felgekleurde plastic uit je eigen jeugd. We zijn meer bewust van milieuproblemen en duurzaamheid, organisch en eerlijk verkregen producten zijn erg belangrijk geworden. Dit zie je terug in houten en rieten kindermeubelen, en het gebruik van bamboe, schapenvacht en katoen. Je ziet dan ook de natuurlijke boskleuren in het decor met veel groen en warme aardetinten.
  2. Een volwassen kinderkamer die met je kind meegroeit. Omdat je goed geld hebt betaald voor al die duurzame producten, wil je natuurlijk wel dat je kind er jaren gebruik van gaat maken. Babykamers stralen duidelijk de smaak van de ouders uit. Maar door vooruit te denken en simpele en neutrale meubelen te kiezen, die niet specifiek voor een bepaalde leeftijd zijn, kan het decor gemakkelijk aangepast worden aan de smaak van het kind.
  3. De accentmuur. Leuke muurschilderingen of hip kinderkamer behang op een enkele muur blijven voorlopig nog de trend, om neutrale kleuren te accentueren. Een botanische print of houten wand is niet alleen voor de woonkamer, maar nu ook voor kinderkamers. Een wand van kurk kan dubbel dienst doen als prikbord. Zodra de kinderen tieners worden en ze zelf willen gaan decoreren met foto’s en posters kunnen ze gemakkelijk aan de slag zonder schade aan te richten. Heb je geen geschikte effen muur zonder deur of raam in de kamer, dan kan ook het plafond als accent worden gebruikt.
  4. Retro en vintage. De laatste jaren is er steeds meer interesse in retro producten. Deze trend zal voorlopig ook nog blijven, want het combineert alle normen van de generatie jonge ouders; duurzaamheid, degelijkheid, natuurlijk, samen met een nostalgie. Echte retro producten kunnen wel zeer prijzig zijn, dus vaak wordt er gebruikt gemaakt van meubelen uit de jaren 70. Een babykamer kan goedkoop gedecoreerd worden met spullen van de plaatselijke kringloopwinkel of uit oma’s huis.Kinderkamer trends 2017-2018 overzicht

Deze vier trends zijn geen snelle hypes die volgend jaar weer uit de mode zijn en over tien jaar een design mysterie worden. Het Plastic Tijdperk is voorbij. Wat betreft inkopen, bij CozyKidz vind je unieke meubels voor kinderkamers. De meubel stukken voldoen zeker aan bovengenoemde trends. Je zult hier dus nimmer een buil vallen.