Koken met bijpassende raamdecoratie

 

Tijdens de periode waarin we allemaal in verschillende lockdowns hebben gezeten, waren er natuurlijk verschillende zaken waarover we allemaal massaal over konden klagen. Dit was ook allemaal geen probleem, want deze gevoelens mochten er natuurlijk gewoon zijn. Toch is het ook prettig om te kijken naar de positieve dingen: veel mensen hebben tijdens deze periode nieuwe hobby’s ontdekt. Koken is daar een prachtig voorbeeld van. In een tijd waar de restaurants continu weer open en weer dicht gingen, namen velen het heft in eigen handen en begonnen een eigen ‘thuisrestaurant’. 

Sfeer in de keuken

Tijdens dat iedereen ineens begon te experimenteren met verschillende recepten, konden velen ineens meepraten over hoe belangrijk het was om in deze tijd te genieten van deze kleine momenten. Hierom werd ook de essentie ingezien van het creëren van sfeer in de keuken. Omdat men hier steeds meer tijd doorbracht, zag men ineens de details van diens keuken in. Je oefent je nieuwe hobby namelijk het liefst uit in een omgeving waar je je prettig voelt. Maar sfeer creëren in je keuken, hoe doe je dat nou eigenlijk? Nou, denk eens na over de verschillende opties op het gebied van raambekleding bijvoorbeeld! Hiermee kun je namelijk nog alle kanten op, en daar nemen we je graag een beetje in mee. 

Wisselende wens van lichtinval

Iedereen beoefent zijn of haar kookhobby anders. Toch hebben wij gezien dat er een bepaald patroon is met betrekking tot lichtinval. Denk hierbij maar eens aan een klassiek restaurant: als je denk aan de keuken dan is hier vaak erg veel licht. Als je echter een voorstelling maakt van het gedeelte waar iedereen eet, dan is het hier juist een beetje donkerder. Op die manier kun je het namelijk gezellig maken. Ons viel dus op, dat bij iedereen die graag een ‘thuisrestaurant’ wilt creëren, een bepaald type raamdecoratie verlangd werd. Namelijk, waarbij men de hoeveelheid licht kon afstellen op de situatie. 

Restaurantje spelen

Stel je nou eens voor dat je groenten aan het snijden bent. Het is belangrijk om hierbij voldoende licht te hebben zodat je niet in je vingers snijdt. Misschien kijk je tijdens het koken ook wel graag naar buiten, maar wil je toch een element dat wat meer privacy bewaakt. Op dat moment zijn jaloezieën erg handig bijvoorbeeld. Zeker wanneer je ‘restaurant’ opengaat, dan kun je het licht erg gemakkelijk dimmen en kan iedereen bij jullie thuis genieten van de gezellige sfeer!