Laat jij ook je beton polijsten?

Betonnen vloeren vormen de solide basis van veel verschillende designs. Deze veelzijdige vloeroplossing biedt niet alleen duurzaamheid en sterkte, maar ook een scala aan afwerkingsopties. Hierbij komt het beton polijsten vaak terug naar voren. Van het afdichten tegen vocht tot het verhogen van de slijtvastigheid, gepolijste betonvloeren transformeren ruimtes in stralende, gemakkelijk te onderhouden omgevingen. Verken de wereld van betonnen vloeren, waar innovatie en functionaliteit samenkomen om tijdloze, eigentijdse ruimte te creëren. Maar hoe werkt dit proces van beton polijsten eigenlijk? Hieronder lees je er meer over.

Hoe werkt het proces van beton polijsten?

Beton polijsten is een van de mogelijke afwerkingstechnieken voor een gevlinderde betonvloer. Het polijsten van een vloer wordt om verschillende redenen gedaan. Ten eerste wordt dit gedaan om de betonvloer dicht te maken. Wanneer een betonnen vloer dichtgemaakt is voorkom je dat vocht de vloer in kan trekken. Voornamelijk voor een badkamer is het dus essentieel dat dit goed gedaan is. Daarnaast zorg het polijsten ook voor een glanzend uiterlijk.

Door je beton te polijsten zorg je voor meer duurzaamheid, de vloer zal immers langer meegaan. Naast het feit dat de vloer langer meegaat is deze ook sterker en slijtvaster. Tot slot is de vloer daarnaast ook gemakkelijk te onderhouden.

Maar hoe verloopt het proces van beton polijsten nu eigenlijk?

Allereerst wordt een vloeistof aangebracht. Met deze vloeistof wordt het beton verhard en verdicht. Wanneer dit gedaan is wordt vervolgens de zachte bovenlaag weggeschuurd. Dit wordt gedaan door gebruik te maken van de diamant schuur polijstmachine. Stap drie in het proces van beton polijsten is om de vloer waterdicht te krijgen. Hoe zwaar er gepolijst wordt is afhankelijke van het gebruik van de ruimte. Stap vier is om de vloer te impregneren, dit wordt meestal gedaan met meerdere lagen. Dit zodat er een optimaal resultaat behaald wordt. Tot slot wordt je vloer helemaal schoon en afgewerkt opgeleverd.

Bij Hardeman kun je terecht voor allerlei soorten vloerbewerking. Zo beschikken ze over de volgende diensten:

  • Storten
  • Polijsten
  • Renoveren
  • Opruwen
  • Schuren
  • Slijpen
  • Impregneren
  • Kleuren

Mocht je nu opzoek zijn naar een nieuw betonnen vloer dan ben je hier absoluut aan het juiste adres. Om te beginnen zorgen ze bij Hardeman ervoor dat ze jouw specifieke situatie met zorg in kaart krijgen. Hierbij ontvangt je advies over de verschillende mogelijkheden die ze je te bieden hebben. Tot slot ontvang je een offerte. Mocht je een kijkje willen nemen in het assortiment kun je altijd terecht in de showroom. Deze showroom bevindt zich in Barneveld en is alleen op afspraak te bezoeken. Maar wie wilt nu niet weten wat je binnenhaalt? Ga dus gewoon even langs om een beeld te creëren van jouw toekomstige vloer.

Laat je beton polijsten bij Hardeman!

Wacht niet meer langer en laat je beton polijsten bij Hardeman! Ze zijn niet alleen al jarenlang gespecialiseerd in vloerbewerking, maar leveren daarnaast maatwerk. Zo kan er altijd een geschikte oplossing gezocht worden voor jouw interieur. Jij ontvangt deskundig en passend advies om jouw droom te kunnen realiseren. Deze service is zelfs mogelijk tot in de avonduren. Wil je weten wat dit allemaal gaat kosten? Vraag dan een offerte aan via www.hardemanvloerbewerking.nl. Voor eventuele vragen over dit proces of een van onze andere diensten kun je contact opnemen met een van onze medewerkers. Met onze jarenlange ervaring weten wij waar we over praten, en dit merk je. Laat jouw betonvloer polijsten en geniet jarenlang van een vloer waar je u tegen zegt. 

Lees meer…