Lichtkoepels voor meer daglicht

Als je huis of aanbouw of wellicht de garage een plat dak heeft is het handig als er een lichtkoepel op het dak zit. Met een dergelijke koepel krijg je veel daglicht binnen en dat is fijn als je vaak in bijvoorbeeld de garage wilt klussen. Dan heb je niet alleen minder verlichting nodig, daglicht is ook stukken prettiger om bij te werken ook. Wil je een lichtkoepel aanschaffen? Kijk dan eens op lichtkoepels.info


Diverse materialen

Lichtkoepels zijn in diverse maten te krijgen maar worden ook van verschillende materialen gefabriceerd. Wil je graag een lichtkoepel maar kun of wil je er niet de hoofdprijs voor betalen? Dan is een acrylaat lichtkoepel een goede oplossing. Acrylaat staat ook bekend onder de naam PMMA. Het voordeel van acrylaat ten opzichte van glas is dat het vele malen slagvaster is en dus minder snel beschadigt dan glas.
Acrylaat uitvoeringen

Een lichtkoepel gemaakt van acrylaat kun je kopen in een enkelwandige, dubbelwandige of driewandige uitvoering. Je kunt ook kiezen tussen melkglas of transparant glas. Bij transparant glas is de lichtopbrengst wat groter maar melkglas dempt het zonlicht beter. Het is ook mogelijk een lichtkoepel van acrylaat te kiezen die goed isoleert. Een betere isolatie betekent dat de warmte beter binnen blijft als je de verwarming aan hebt staan maar ook dat je met warme dagen de warmte juist buiten de deur kunt houden. Een acrylaatkoepel is verkrijgbaar in verschillende maten en je kunt er ook verschillende hulpmiddelen bij kopen zoals een bedieningsstok waarmee je het raam open kunt zetten als je voor zo’n model gekozen hebt.