Maak je eigen bar bij je thuis

Waarom zou je nog naar een bar gaan als je simpelweg je eigen bar thuis kan maken? Of je nu veel of weinig plaats hebt maakt niet uit. Met enkele Barkrukken aan een hoge tafel en een kast vol met alcoholische dranken en mixers heb je al snel je eigen bar ingericht. Voeg hier nog enkele leuke elementen aan toe voor de inrichting en je kan meteen enkele vrienden uitnodigen voor een leuk drankje bij je thuis. Het beste hiervan? Je kan direct naar je bed na je avondje “uit” waardoor je niet op je drankinname moet letten of naar huis moet rijden!

Welke soort barkruk koop ik?

Wel, dit hangt natuurlijk sterk af van de inrichting van je huis. Barkrukken moeten passen in het interieur zodat je bar stijlvol blijft en geen kopie is van je café om de hoek. Gelukkig bestaan er tegenwoordig al genoeg mogelijkheden om je bar leuk in te richten. Barkrukken komen er namelijk in alle vormen en maten. Zelfs in stofjes! Suède is namelijk zeer populair momenteel door het fluwelen karakter en de chique uitstraling. Ook bestaat deze in verschillende kleuren zodat je zeker eentje vindt naar je wens.

Kan ik een bar aankopen op maat?

Je kan al verschillende bars aankopen met afmetingen die vooropgesteld zijn. Deze kosten natuurlijk het minste door het grote aanbod en de makkelijke productie. Echter is het ook mogelijk een bar op maat te bestellen. Zoals met alles zijn bestellingen op maat een pak duurder, al heb je dan wel perfect wat je wilt. Zeker wanneer je slechts een klein hoekje hebt met ruimte voor je bar, wil je deze optimaal benutten. Een hoekbar kan namelijk zeer mooi zijn en hierbij kan je goed gebruik maken van de verschillende opbergmogelijkheden voor al je drank en snacks. 

Ik wil mijn tuinhuis inrichten als bar, hoe begin ik hieraan?

Wanneer je een grotere ruimte hebt om je bar in te plaatsen, is het meer dan normaal hier goed gebruik van te maken. Allereerst is het belangrijk alles goed af te meten en te bedenken hoe groot je je bar wilt. Wil je bijvoorbeeld ook een tap installeren? Denk dan zeker aan de extra ruimte die nodig is voor de vaten én de opbergruimte hiervoor. Ook het aantal koelkasten en eventueel een diepvries voor ijs zal nodig zijn. Wat ook zeker leuk kan zijn als je veel plaats hebt, is enkele zetels met salontafel te plaatsen. Zo maak je naast je bar ook een gezellige lounge waar iedereen van kan genieten. Misschien kan je zelfs een tv plaatsen zodat je naar je favoriete programma’s kan kijken? Je kan het zo gek niet bedenken.

Denk aan je budget

Er zijn zo ongelofelijk veel mogelijkheden om je bar leuk in te richten bij je thuis. Je zou bijna vergeten dat je vooraf beter een budget opstelt. Je kan namelijk de zotste inrichting plaatsen maar het nodige geld hiervoor kan al snel oplopen. Vergeet ook zeker niet naar de energiezuinigheid te kijken bij de aankoop van elektrische dingen. Het is leuk om alles koel te houden maar vergeet niet dat je elektriciteitsrekening zal oplopen door het gebruik van zoveel energie opslorpende machines.