Maak jouw branding perfect met een eigen vlag!

Als bedrijf is branding natuurlijk hartstikke belangrijk. Van de naam en het logo tot aan de slogan en andere reclame-uitingen moet alles perfect zijn om ervoor te zorgen dat het imago dat al jouw (potentiële) klanten hebben precies is zoals jij het wil. Maar om alles af te maken is een eigen vlag een must. Een vlag zorgt er namelijk voor dat het van een afstandje al duidelijk is dat een pand van jullie is. Op www.bosvlaggen.nl kan je alle mogelijkheden wat betreft het bedrukken van vlaggen zien.

  1. Hoe ontwerp je een goede vlag?

Vaak zie je dat bedrijven (en soms zelfs gemeentes) hun logo of embleem op een witte achtergrond plaatsen en besluiten dat dat dan maar hun vlag is. Maar dat is dus niet hoe je een goede vlag ontwerpt. Het straalt namelijk uit dat je niet veel moeite in de vlag hebt gestoken. Je kan dit al vrij simpel beter maken, door bijvoorbeeld een andere kleur dan wit op de achtergrond van de vlag te plaatsen. Maar ook met de slogan en lettertypes kun je spelen, zo zorg je ervoor dat jouw vlag een echte eyecatcher wordt, en je makkelijker de aandacht op jouw bedrijf gevestigd krijgt.

  1. Denk om je vlaggenmast

Nu je dan een vlag hebt moet je de vlag ook nog ergens ophangen. Dit doe je natuurlijk aan een vlaggenmast, maar, een vlaggenmast is niet simpelweg een lange stok die je in de grond plaatst. De vlaggenmast moet namelijk tegen veel weersomstandigheden kunnen. De vlaggenmast staat namelijk het hele jaar buiten, en zal dus soms ook een storm te verduren krijgen. We raden je ook aan om een vlaggenmast te nemen die onderaan een scharnier heeft om makkelijker neergehaald te kunnen worden. Als er een echt zware storm verwacht wordt is het namelijk aangeraden om de hele mast neer te halen, en dat gaat zo toch net iets makkelijker.