Met deze sproeiers blijft je tuin altijd mooi

Sproeiers vindt je in veel soorten en maten. Daarom kan het soms lastig zijn de juiste sproeier voor jouw gazon uit te kiezen. Terwijl het juist in deze tijden van aanhoudende droogte het belangrijk is jouw grasmat goed te blijven sproeien. Bovendien heb je voor sommige grasmatten soms zelfs meerdere sproeiers nodig, maar bij welke Gardena sproeiers kom je dan uit? Een vraag die voor sommige mensen lastig te beantwoorden is. Helemaal met het grote aanbod van tegenwoordig zie je soms door de bomen het bos niet meer. Daarom gaan wij je vertellen welke sproeiers jouw gazon het mooist houden, zodat jouw mat nooit meer droog staat.

Verschillende type sproeiers voor in de tuin

Zoals gezegd vindt je sproeiers in verschillende maten en types. Het verschil tussen deze sproeiers hangt van een aantal factoren af. Als eerste de meest voorkomende sproeier, de zwenksproeier. Deze zie je vooral in particuliere tuinen en is rechthoekige en beslaat daardoor een rechthoekig gebied. Tevens is in veel gevallen de breedte en hoogte van de straal aan te passen. Een andere sproeier is de turbinesproeier. Dit zijn kleine sproeiers die je in de grond steekt en die ronddraaien. Vroeger werden deze meer gebruikt. Deze sproeier vindt je vaak ook in pop-up vorm. Verder zijn er dan ook nog cirkelsproeiers die ronddraaien en multi sproeier, die op meerdere manieren kan sproeien. 

Waar moet een goede sproeier aan voldoen?

Waar een goede sproeier aan moet voldoen verschilt per type sproeier. Wel kunnen we stellen dat een sproeier goed functioneert wanneer deze snel, veel water over het gazon kan verspreiden. Wanneer de sproeier krachtig water voortduwt en deze niet met een klein straaltje eruit komen en wanneer de sproeier makkelijk met Gardena slangkoppelingen aan te koppelen is. Uiteraard speelt de factor prijs/kwaliteit verhouding dan ook nog een belangrijk rol of de sproeier als goed aangeschreven kan worden. Want het liefst wil je natuurlijk ook dat de sproeier zo lang mogelijk meegaat, zodat je over 2 jaar niet weer direct een nieuwe hoeft te kopen. 

Het bereik van een sproeier

Het bereik van een sproeier is een van de belangrijkste factoren van een sproeier, want je wilt natuurlijk vooral dat de sproeier zoveel mogelijk gras bereikt in een sproeibeurt. Zodoende hoef je de sproeier ook niet constant te verplaatsen. De ene sproeier spuit verder dan de ander. De gardena zwenksproeiers sproeien het verst en hebben een groot bereik. Dit scheelt jou in de dagelijkse bezigheden. Zo hoef je de sproeier minder vaak te verplaatsen en hoeft de sproeier ook minder lang aan te staan. Wanneer je water uit de kraan haalt is dit wel zo fijn. Mocht een sproeier niet ver genoeg komen kun je een brede zwenksproeier aanschaffen.

Welke sproeier moet je halen?

Welke sproeier jij moet halen hangt uiteraard van jouw gazon en je wensen af. Beschik je over een klein gazon, dan is een kleine sproeier voldoende. Beschik je echter over een relatief groot grasveld en moet je vaak sproeien? Dan kun je overwegen automatische pop-up sproeiers te kopen met een groot bereik. Zo wordt je een hoop werk uit handen genomen. Wil je vooral een sproeier die multifunctioneel is en makkelijk in te zetten? Dan is een multi sproeier de beste optie voor jou. Zo kan iedereen deze zomer zijn gazon weer mooi en nat houden.