Met deze tips heb je geen last van een wespenplaag

rouwboeket bestellen bij deBloemist.nl

Bijna elke zomer is het weer zover, de wespenplaag. Bijna iedereen heeft er last van en het vraagt altijd om maatregelen tegen de wespen. Met deze tips overleef jij de wespenplaag. Producten zien? Ga naar https://www.luxaflex.nl/producten/binnenzonwering/horren/  

Gebruik een Vaste hor in huis 

Om maar meteen te beginnen met de beste tip, het gebruiken van een hor in of rondom huis is simpelweg de beste truc om wespen buiten te houden. Zolang jij de wespen geen mogelijkheid geeft om binnen te komen heb je er dus alleen buiten last van. Nu zijn er heel veel verschillende horren. Een Vaste hor werkt vaak het beste omdat deze op maat gemaakt kan worden voor bijvoorbeeld een raam of deur. 

Het plaatsen van een hor in huis heeft meer voordelen dan alleen het buitenhouden van insecten. Door een hor te gebruiken in plaats van de deuren en ramen te sluiten zorg jij ervoor dat je genoeg frisse lucht in huis krijgt doordat de deuren en ramen zo toch open kunnen blijven. Daarnaast is het tegenwoordig zelfs mogelijk om een hor te laten plaatsen die polen buiten de deur houdt. Heb jij last van hooikoorts? Ga dan eens op zoek naar zo’n hor. Echt een uitkomst! 

Gebruik geur tegen de wespen 

Naast het plaatsen van een hor om wespen buiten te houden is het ook mogelijk om geur te gebruiken om zo wespen weg te jagen. Deze methode wordt vaak buiten gebruikt om zo toch buiten te kunnen zitten zonder wespen. Geuren waar wespen niet van houden zijn bijvoorbeeld knoflook, eucalyptus, ui en citroen geuren zoals citronella. De meest gekozen optie voor het buiten zitten is dan een een citronella kaars of fakkel. Naast het feit dat deze kaarsen de wespen op afstand houden is het ook nog eens gezellig op tafel. De moeite waard om een keer te proberen dus. 

Een Vaste hor of geur kan niet op tegen een wespennest  

Mocht jij nou alles al geprobeerd hebben en niets werkt tegen de wespen rondom jouw woning? Ga dan na of je misschien ergens een wespennest hebt. Over het algemeen is dit makkelijk om te vinden. Observeer de wespen rondom je woning en kijk waar ze heen vliegen. Vaak zitten wespen op donkere plekken zoals een houthok, in de schuur, of onder de dakpannen. Zie jij steeds wespen op een specifieke plek richting het dak vliegen? Grote kans dat hier dan een wespennest onder zit. Wanneer jij last hebt van een wespennest zal deze eerste verwijderd moeten worden voordat je echt van de wespen af komt. Huur hier een professional voor in om zo ongelukken te voorkomen.