Milieubewust met een sedumdak

1 groendak

Tegenwoordig is milieubewustheid iets wat van zeer groot belang is, en een goede manier om hier zonder al te veel moeite te hoeven doen is het hebben van plat sedumdak. Want gezien de huidige staat van de wereld en de vlotte opwarming van de aarde telt elk klein beetje, en het hebben van een plat sedumdak is niet alleen een moeiteloze maar ook een leuke en creatieve manier om hierin een actieve participatie te leveren.

Wat is een sedumdak precies?

Een plat sedumdak is een dak dat niet alleen water afstoot maar het ook nog eens absorbeert. Niet dat het door je dak komt druipen, want dat zou je natuurlijk niet moeten hebben. Nee het wordt geabsorbeerd door het groen wat op het dak is aangelegd. Door dit proces valt er minder water in het riool wat op den duur een hele hoop energie en verbranding bespaart. En ook is het hebben van een groendak een directe bijdrage aan het het afnemen van de CO2 uitstoot. Want waar je deze laat afnemen door besparing van energie in de riolering neemt het dak ook nog eens CO2 op uit lucht.

Hoe kom je aan een sedumdak?

Een sedumdak laten installeren kan misschien als een grote investering klinken, maar op den duur scheelt het jezelf ook moeite. Tijdens grote regenbui zorg je er met een met een sedumdak voor dat je ook nog eens minder water op rond het huis ligt. Zelf plantjes zaaien op je dak voor groen zou hoogstwaarschijnlijk tot weinig leiden, dus de beste manier om dit te doen zou zijn door het door een professional aan te laten pakken. Mocht je nou meer willen weten over een sedumdak of wil je gelijk al overstappen naar dit ecologische alternatief, neem dan gerust een kijkje op de website van sedum-dak door op een van de links te klikken.