Moet inbraakwering van uw huis duur zijn?

State-of-the-art beveiligingssystemen zijn niet uw enige optie – er zijn tal van goedkope manieren om uw woning te beveiligen tegen inbraak. Zelfs als u een ruim budget hebt voor inbraakbeveiliging, zou het onverstandig zijn om deze stappen over het hoofd te zien. Hier zijn de beste gratis en goedkope diefstalbeveiligingsmaatregelen die u meteen kunt implementeren.

1. Houd deuren en ramen op slot

Simpel gezegd, met goede gewoonten komt u al een heel eind. Statistieken over inbraken geven aan dat veel inbrekers gewoon op zoek zijn naar een makkelijk doelwit: de meeste inbraken vinden plaats tijdens daglichturen (tussen 10:00 – 15:00 uur) en zijn meestal binnen 8-10 minuten voltooid. 34% van de inbrekers komt via de voordeur binnen; nog eens 23% komt binnen via een raam op de eerste verdieping. Dieven zijn op zoek naar makkelijk toegankelijke eigendommen in huizen waar waarschijnlijk niemand thuis is. Vergrendel uw deuren en ramen wanneer ze niet in gebruik zijn, zelfs wanneer u thuis bent.

2. Gebruik binnen en buiten bewegingsgevoelige lichten

Verander gewone lichten in bewegingssensorlichten. Buitenshuis zullen ze iedereen in de schijnwerpers zetten die uw huis wil binnentreden. Alleen de zichtbaarheid kan voldoende zijn om potentiële indringers weg te houden. Als ze zich naar binnen wagen, zullen binnen versies het voor hen moeilijker maken om zich ongemerkt te verplaatsen. 

3. Houd uw waardevolle spullen uit het zicht

Loop niet te koop met uw dure items. Houd uw gereedschap, fietsen en andere gemakkelijk te pakken items buiten opgesloten of veilig in de garage wanneer u ze niet gebruikt. Gebruik binnen gordijnen, raamstikkers of jaloezieën om te voorkomen dat voorbijgangers uw woning in kunnen kijken. Berg daarnaast waardevolle artikelen op als u ze niet gebruikt. Laat elektronica, sieraden, contant geld of belangrijke persoonlijke documenten niet in het zicht liggen. Bewaar uw meest waardevolle goederen en documenten in een kluis.

4. Installeer camerabeveiliging

Moet inbraakwering van uw huis duur zijn?Wat duurder, maar zeker de moeite waard zijn beveiligingscamera’s. Er zijn twee belangrijke redenen om camera’s te plaatsen: preventie en identificatie. Bewakingscamera’s schrikken af en ze verzamelen bewijsmateriaal. Om ook ’s nachts uw huis in de gaten te houden is een infrarood camera een goede optie. De camera beschikt namelijk over nachtzicht.