Mooie badkamers: wat voor opties heb je?

Ben je bezig met verbouwen en inrichten van je nieuwe huis, dan komt ongetwijfeld de badkamer ook langs. Op het gebied van badkamers is ontzettend veel mogelijk en gelukkig is er binnen elk budget wel wat mogelijk. Je kunt natuurlijk een mooi idee in je hoofd hebben, of wellicht een droomplaatje als voorbeeld. Dat alleen is niet voldoende, er zijn meer stappen nodig als je een mooie badkamer wilt realiseren. In zes stappen kun jij alle mooie badkamers in je huis krijgen die je wilt. Wij helpen je graag een beetje en nemen je mee in deze belangrijke aandachtspunten, onderweg naar de badkamer van je dromen.

Aandachtspunten om mee te nemen bij het ontwerp van mooie badkamers

mooie badkamers vereisen niet alleen creativiteit, maar ook een plan en daar horen verschillende aandachtspunten bij. Als je voor het allerbeste resultaat wilt gaan, dien je een strak plan te maken en wij helpen je daar graag bij. Volg deze stappen als aandachtspunten en ook in de volgorde van boven naar beneden:

  • Stel je budget vast
  • Kijk tussen de verschillende stijlen
  • Bepaal hoeveel ruimte je hebt
  • Kies de meubelen uit
  • Ga aan de slag met je ontwerp 
  • Werk deze uit en (laat) je badkamer plaatsen!

Het is allereerst belangrijk om vast te stellen wat je budget is. Uiteraard is er binnen bijna ieder budget wel de mogelijkheid om mooie badkamers te realiseren, maar meer budget zorgt vaak wel voor meer opties. Bovendien hoef je je dan niet te beperken tot de – meestal – wat simpelere badkamerstijlen. Hoe hoger het budget voor mooie badkamers, hoe meer je voor moderne opties kunt gaan, zoals een stereo in je badkamer, maar denk ook aan bepaalde verlichting. Zo zijn spotjes een mogelijkheid, maar ook verlichting in de douche, het bad en in de plinten kun je toepassen. Heb je je budget vastgesteld, althans een bandbreedte bepaald, dan kun je verder naar de verschillende stijlen. Er zijn veel stijlen, zoals landelijk, modern, klassiek en industrieel. Je kunt desgewenst ook stijlen combineren, het is maar net hoe jij het voor je ziet. Ook minimalistisch en luxe badkamers behoren tot het aanbod. Je kunt zoveel elementen weglaten of toevoegen als je zelf wilt!

Je hebt je budget vastgesteld en de beschikbare stijlen bekeken. Wil je een of meerdere stijlen combineren of beperk je je tot één stijl? Dan is het nu tijd om de ruimte te bepalen. Laat alle maten inmeten of doe dit zelf, zodat je precies weet wat je kunt plaatsen en wat niet. De badkamermeubelen komen dan aan bod, want je weet immers nu wat waar kan staan en hoeveel ruimte één meubel in beslag mag nemen. Je had je ontwerp al in je hoofd, maar nu kun je deze op papier gaan zetten, vervolgens uitwerken en dan hoef je alleen nog maar een van de mooie badkamers te laten plaatsen! Volg je deze stappen, dan weet je zeker dat je het mooiste resultaat krijgt.

Nieuwsgierig geworden en wil jij direct aan de slag gaan met mooie badkamers?

Is jouw interesse ook gewekt en heb jij ook zin  om aan de slag te gaan met een nieuw ontwerp? Niets houd je meer tegen! Je hebt volgende inspiratie kunnen opdoen en weet nu welke aandachtspunten je mee moet nemen om je badkamer tot een van de mooiste kamers in je huis te laten worden. Direct aan de slag gaan met mooie badkamers? Wij moedigen dat alleen maar aan! Breng een bezoek aan <a href="http://www.eerstekamerbadkamers.nl”>www.eerstekamerbadkamers.nl en ontdek wat er allemaal mogelijk is.