Natuurstenen of fabrieksstenen bestellen?

De bestrating voor in de tuin is de laatste decennia aan verschillende veranderingen onderhevig geweest. Zo waren natuurlijke elementen in het verleden in trek, waarna dit werd opgevolgd door een strakke aanleg van de bestrating. Nu is er weer een trend te zien waarbij men kiest voor een natuurlijke tuin. Binnen de stenen onderling zijn er veel verschillende termen en is het aanbod gigantisch toegenomen.

Het aanbod aan stenen voor in de tuin

Maar is dit grote aanbod wel zo prettig? Meer keuze heeft niet alleen maar voordelen. Want soms zie je door de bomen het bos niet meer. Zeker wanneer de stenen namen krijgen die je niet in het dagelijkse leven langs hoort komen. Op Nusierbestrating vind je alles over sierbestrating en andere elementen voor in de tuin. Wij gaan echter terug naar de basis. Dat is het onderscheid tussen fabriekstenen en natuurstenen en wanneer je voor welke kiest.

Zoals de naam al zegt komt fabriekssteen uit de fabriek en natuursteen uit de natuur. Veel mensen gaan ervanuit dat natuursteen van betere kwaliteit is en dat deze langer meegaat. Dit is echter lang niet altijd het geval. Fabrieksstenen hebben de laatste jaren een veel betere kwaliteit gekregen dan in het verleden.

Het grote verschil tussen beide soorten zit hem vaak in de kleur. Stenen die uit de fabriek komen zijn in vrijwel alle kleuren te verkrijgen, terwijl natuurstenen juist vast zitten aan een bepaalde kleur. Op basis van deze feiten lijkt het alsof fabrieksstenen in meer gevallen interessant zijn om voor te kiezen, maar natuurstenen zorgen juist voor een natuurlijke uitstraling. En de laatste jaren wordt er steeds vaker voor een natuurlijke tuin gekozen.

De stijl van de woning

Kortom, waar jij voor kiest hangt helemaal van jou af. Zorg er altijd voor dat je voor stenen kiest die aansluiten bij je woning of bedrijfspand. Over het algemeen is het zo dat natuursteen juist beter past bij een woning of pand met een ouderwetse uitstraling.