Onderneem deze stappen als u last heeft van een daklekkage

Heeft u een lekkage? In dat geval is het belangrijk om zo snel mogelijk naar een oplossing te zoeken. Op deze manier voorkomt u een ernstige waterschade aan uw woning. Deze waterschade kan in verschillende vormen opspelen. Denk bijvoorbeeld aan vochtplekken op uw muren, houtrot in uw houten vloer, enzovoorts. Een dergelijke schade is vaak erg lastig te verhelpen. In sommige gevallen zal de volledige vloer vervangen moeten worden. Er zijn een aantal stappen die u zelf kunt zetten bij een daklekkage. In dit artikel leest u hier meer over. Mocht u momenteel te maken hebben met een lekkage, dan is het verstandig om met spoed een dakdekker in te schakelen. 

Zelf stappen zetten bij een daklekkage 

Bij een daklekkage is er vaak sprake van beschadigingen aan de dakbedekking. Het is erg lastig om deze schade zelf te herstellen. Er moet op grote hoogte gewerkt worden, er zijn vaak speciale gereedschappen benodigd, enzovoorts. Het is om die reden slim om hier een dakdekker voor langs te laten komen. U kunt er echter wel voor zorgen, dat er zo min mogelijk vocht in uw woning trekt. Plaats bijvoorbeeld een emmer of teil onder de lekkage rond uw dak. Ook is het verstandig om de plek van de lekkage af te dekken met een vochtige doek. 

Voorkom een lekkage onder uw dak 

Nog beter is het voorkomen van een daklekkage. Doe dit door regelmatig onderhoud aan uw dak uit te voeren. Onderhoud is noodzakelijk om kleine scheurtjes in de dakbedekking tegen te gaan. Bij een dakbedekking met dakpannen is het slim om regelmatig te controleren of alle dakpannen nog aanwezig zijn. Mochten de dakpannen van het dak gewaaid zijn, dan kunt u deze opnieuw leggen. Zo voorkomt u dat er vocht bij uw woning naar binnen trekt. Eem dakdekker kan u bij het onderhoud aan uw dak en dakbedekking helpen.