Ruimte besparen in je woon- of eetkamer? Bekijk dan eens deze mogelijkheden

In de huidige huizenmarkt kan het minder aantrekkelijk te zijn om een groter huis te gaan zoeken. Daarom zijn veel mensen op zoek naar ruimtebesparende oplossing om meer woonruimte, en daardoor meer woongenot, te creëren. Een van die oplossingen is het slim opbergen van spulletjes. Denk aan een klepbank, innovatieve opbergbakken of het slim inrichten van een kast. Eigenlijk is een klepbank een vorm van innovatie, omdat het twee verschillende functies vervult zonder ten koste te gaan van ruimte of gemak. Het is namelijk mogelijk om het zitgedeelte van een klepbank op te tillen. Met enkele scharnieren opent er dan een verborgen ruimte. De gehele breedte van de bank is namelijk te gebruiken als opslag.

Innovatieve manieren van ruimte besparen

In de keuken komt men er vaak achter dat de beschikbare ruimte nog wel eens beperkt kan zijn. Dit kan komen door bijvoorbeeld te veel spulletjes als pannen of glaswerk. Een keuken is erg lastig uit te breiden en is doorgaans niet een heel grote ruimte. Een van de ruimtebesparende oplossing is een pannenset die volledig op te stapelen in. Waar normaal gesproken pannen net niet mooi in elkaar vallen, vallen deze pannetjes perfect op elkaar waardoor ze in de kast slechts de ruimte innemen van 1 pan. Wat te denken van deksel? Deze zijn rekbaar gemaakt. Hierdoor is 1 deksel voor meerdere pannen te gebruiken. Ook deze zijn eenvoudig op te bergen en zullen weinig ruimte innemen.

Opnieuw inrichten van uw kast

Het kan een hele klus zijn, maar kijk eens naar het opnieuw inrichten van uw kastruimte. U zult erachter komen dat er veel spulletjes zijn die u niet of nauwelijks gebruikt. Wellicht kunt u deze een tweede leven geven of naar de kringloop brengen. U zult versteld staan van de hoeveelheid spullen die u niet meer nodig heeft!