Tijdens mijn studie die ik een paar jaar geleden heb gevolgd tot interieurarchitect moest ik op gegeven moment ook stage gaan lopen. Dit had ik nog nooit gedaan, dus ik vond het wel een spannend proces om te solliciteren en een stageplek te vinden. Uiteindelijk ben ik op een van de best mogelijk stageplekken terechtgekomen. Benieuwd naar mijn ervaring? Lees dan snel verder!

De sollicitatieprocedure

Als eerst kreeg ik les over hoe ik het beste de sollicitatieprocedure in kon gaan. Na een les of twee bleek dat ik dit onderdeel al aardig onder de knie had en daadwerkelijk mijn brieven kon gaan versturen.

Als eerst besloot ik maar om bij de woonboulevard bij mij in de stad te solliciteren. Wie weet kon ik daar wel beginnen als stagiaire en daadwerkelijk mensen advies gaan geven over hetgeen waarvoor ik naar school ben geweest.

Na een brief te hebben gestuurd belde ik er gelijk achteraan. Ik kreeg een vriendelijke dame aan de lijn die mij vertelde dat ze mijn brief in alle orde had ontvangen. Omdat ze het zo leuk vond dat ik er gelijk achteraan belde ben ik gelijk uitgenodigd voor een gesprek. Van het een kwam het ander en toen de stageperiode begon kon ik beginnen bij de boulevard!

Mijn werkzaamheden

Als stagiaire bij de woonboulevard werkte ik bij alle zaken. Het was mijn taak om mensen die bij wijze van spreken bij A binnenkwamen, door te loodsen naar K, U of Z. Door de mensen op deze manier van de ene naar de andere plek te brengen kon ik ze de meest ideale shopping ervaring mee geven. Mijn werkzaamheden bestonden in die periode voor 50% daaruit.

De andere 50% was ik werkzaam op het kantoor van de woonboulevard. Hier hield ik mezelf bezig met allerlei andere taken. Papierwerk, administratie en online marketing van de boulevard waren projecten waarmee ik mezelf kon vermaken. Met name het online promoten van de boulevard vond ik erg leuk.

Omdat het niet erg goed ging heb ik gezocht naar een online marketing bureau dat ons wellicht uit de brand kon helpen. Na een vrijblijvend gesprek werd ons geadviseerd om te beginnen met social media activiteiten en daarna het op orde brengen van de website. Er moest genoeg tekst geschreven worden waarin vermeldt stond welke winkels of artikelen je bij ons kon bezoeken en ophalen.

Al met al was deze ervaring een van de meest verrijkende die ik tot noch toe heb mogen meemaken. Zeker het inschakelen van het online marketing bureau vond ik erg interessant!