Terrasmeubilair en houten tafelbladen: dé trend in horeca

De opkomst van terrasmeubilair en houten tafelbladen

In de afgelopen jaren is er een duidelijke trend zichtbaar in de horeca: terrasmeubilair en houten tafelbladen. Deze combinatie zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer op het terras. Steeds meer horecaondernemers kiezen ervoor om hun terras op deze manier in te richten.

De populariteit van terrasmeubilair en houten tafelbladen komt voort uit de wens om een gezellige, natuurlijke sfeer te creëren. Het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout geeft een terras een warme uitstraling en zorgt voor een ontspannen sfeer waar gasten zich prettig in voelen.

Waarom kiezen steeds meer horecaondernemers voor deze trend?

Er zijn verschillende redenen waarom horecaondernemers kiezen voor terrasmeubilair met houten tafelbladen. Ten eerste zijn houten meubels vaak duurzamer dan meubels van andere materialen. Daarnaast zorgt het gebruik van hout voor een authentieke en tijdloze uitstraling, die goed past bij de sfeer die veel horecaondernemers willen uitstralen.

Houten tafelbladen zijn bovendien gemakkelijk te combineren met andere materialen, zoals metaal of kunststof. Door deze mix van materialen ontstaat er een eigentijdse en stijlvolle inrichting die aansluit bij de wensen van de moderne horecagast.

Soorten hout en duurzaamheid

Er zijn verschillende soorten hout die geschikt zijn voor terrasmeubilair en houten tafelbladen in de horeca. Veelgebruikte houtsoorten zijn bijvoorbeeld teak, eiken en steigerhout. Het is belangrijk om te kiezen voor een houtsoort die goed bestand is tegen de weersomstandigheden en lang meegaat.

Duurzaamheid is een belangrijk aspect bij de keuze voor houten terrasmeubilair. Kies bij voorkeur voor hout dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen en voorzien is van een keurmerk, zoals FSC of PEFC. Zo draag je als horecaondernemer bij aan een verantwoord bosbeheer en een beter milieu.

Hoe kies je het juiste hout voor jouw terrasmeubilair?

Bij het kiezen van de juiste houtsoort voor je terrasmeubilair en houten tafelbladen horeca, is het belangrijk om rekening te houden met de uitstraling die je wilt creëren. Teak heeft bijvoorbeeld een warme en luxe uitstraling, terwijl steigerhout juist een stoere en robuuste look heeft. Daarnaast speelt het onderhoud van het hout een rol: sommige houtsoorten vergen meer onderhoud dan andere.

Informeer bij je leverancier naar de eigenschappen van de verschillende houtsoorten en vraag advies op basis van jouw wensen en eisen. Zo maak je de beste keuze voor jouw horecaonderneming.

Tips voor het onderhoud van je houten tafelbladen

Houten tafelbladen hebben regelmatig onderhoud nodig om hun mooie uitstraling te behouden. Dit onderhoud kan bestaan uit het reinigen, schuren en behandelen van het hout. Hieronder enkele tips voor het onderhoud van je houten tafelbladen:

– Maak de tafelbladen regelmatig schoon met een zachte doek en een mild reinigingsmiddel. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen het hout namelijk beschadigen.

– Controleer het hout regelmatig op tekenen van slijtage, zoals scheurtjes of verkleuring. Behandel het hout indien nodig opnieuw met een geschikte olie of beits om het te beschermen tegen de weersomstandigheden.

– Dek de tafelbladen af met een beschermhoes als ze niet in gebruik zijn, dit verlengt de levensduur van je terrasmeubilair aanzienlijk.

Door goed onderhoud zorg je ervoor dat je terrasmeubilair en houten tafelbladen horeca er jarenlang mooi en uitnodigend uit blijven zien.