Tips voor een nieuwe stoel

Het kan erg moeilijk zijn om een ​​hoogwaardige en geschikte stoel te vinden die past bij uw budget en vele gezondheids- en productiviteit aspecten. Vraag jezelf af hoeveel tijd je per dag in een stoel doorbrengt. Hoeveel uur is dit? Bijvoorbeeld twee of vijf uur? Of heb je zelfs acht uur of langer in een stoel gezeten? Hoe meer je zit, hoe belangrijker het is om een ​​goede ergonomische stoel te kiezen. Krijg goede suggesties. Probeer de stoel van je keuze een week lang op je eigen werkplek. Gewoon een paar minuten in een winkel of showroom zitten, is de zitervaring te weinig en kan in de toekomst leiden tot slechte aankopen. Maak een goede keuze want het is ook een keuze voor je gezondheid en duurzame inzetbaarheid. 

Verschillende soorten stoelen; De sta op stoel

De sta op stoel is een elektrisch verstelbare fauteuil die het voor mensen met een lichamelijke beperking gemakkelijker kan maken om uit de stoel op te staan. Gebruik een elektromotor om de sta op stoel omhoog te brengen en de persoon naar voren te kantelen, zodat hij gemakkelijk op kan staan.

Met een druk op de knop gaat de stoel omhoog en kantelt iets naar voren, waardoor het gemakkelijk is om op te staan. Sta-stoelen worden veel gebruikt door mensen die onwel zijn door lichamelijke beperkingen of ouderdom. Doordat de stoel u kan helpen bij het opstaan, heeft u geen hulp van anderen nodig, wat de last voor de mantelzorger of verzorger vermindert. Bij het staan ​​ligt het zwaartepunt van het lichaam boven de voeten, omdat deze ons rust oppervlak vormen. Bij het zitten ligt dit zwaartepunt boven het steunvlak van de stoel. Bij het staan ​​verschuift het zwaartepunt naar het nieuwe steunvlak en dus naar de voeten. De stoel leunt naar voren, strekt zich uit en blijft staan. De stoel helpt ook. De sta-stoel gaat omhoog zodat het lichaam in een meer gestrekte positie is gekomen. De sta-stoel bevat meestal drie motoren. Dit maakt het een complete elektrische relaxfauteuil

De voordelen van een sta op stoel

Vindt u het de laatste tijd moeilijker geworden om uit een stoel op te staan? U kunt zich duizelig voelen als u opstaat of als uw gewrichten beschadigd zijn. Allemaal redenen om serieus te overwegen een sta-stoel te kopen. Maar waarom zijn sta op stoelen zo handig? Daar zijn veel redenen voor: een goede sta op stoel zal zich bijvoorbeeld aanpassen aan je lichaam. Ieders lichaamsbouw is uniek. Voor een perfecte zithouding moet de stoel daarom worden afgesteld op het lichaam van de gebruiker. Denk hierbij aan zithoogte, zitbreedte, zitdiepte, armleuninghoogte, armleuningbreedte, rugleuninghoogte en rugleuningondersteuning. Vergeleken met gewone stoelen hebben de sta op stoelen veel voordelen. Allereerst heeft de stoel een opsta functie, waardoor het makkelijker is om met minder kracht op te staan. Daarnaast is de sta-op stoel aan te passen aan uw maat voor een hoog zitcomfort. Ondersteuning van het lichaam door middel van aanpassingen en een speciale rugleuning is ook een voordeel. Mocht u door ouderdom of blessure dus moeite hebben met het vinden van een comfortabele stoel waar u wel ook weer makkelijk vanuit kunt opstaan is de sta op stoel misschien wel de ideale uitkomst voor u.