Maak je tuin voorjaarsklaar

tuin

Ondanks dat het nog even duurt voordat we weer in het voorjaar zitten, is het met de tuin al belangrijk dat je nadenkt over de inrichting. Wil jij van het voorjaar weer heerlijk in je tuin kunnen genieten van het mooie weer? Zorg er dan nu al voor dat je je tuin klaar maakt voor het voorjaar!

Eigen tuin aan kant maken

Door de winter zal de tuin een beetje achterwege zijn gelaten. Mede door de weersveranderingen zal je tuin niet meer zo in de bloei staan als eerst. De eerste taak aan jou is dus om je eigen tuin aan kant te maken en oude bloemen en planten weg te halen of te snoeien. 

Gazon

Heb of wil je een gazon in je tuin hebben? Dit begint al te groeien bij een temperatuur van 5 tot 6 graden. Straks wanneer de temperaturen weer stijgen kun je dus al beginnen met zaaien en het bemesten van de grond. Hoe eerder je hiermee begint, des te mooier het gazon erbij ligt in het voorjaar. 

Inrichting

Ga vast nadenken over de inrichting van jouw tuin. Om straks in het voorjaar maximaal te kunnen genieten van jouw tuin, is het slim om vast een plan te maken met ideeën voor jouw tuin. Wanneer het weer beter wordt wil je natuurlijk ook heerlijk buiten kunnen zitten. Dit kan door op een veranda op maat of een terras met loungeset. Wil je hier inspiratie voor op doen? Kijk dan eens naar Houthandel Wielink.