Twee tips om water te besparen tijdens het douchen

We zijn ons er allemaal steeds meer van bewust dat het belangrijk is om duurzamer te worden. In dit artikel geef ik je een aantal tips om water te besparen en dus duurzamer te leven. Dit is beter voor de aarde maar ook voor jouw portemonnee.

Tip 1. Probeer korter te douchen

Structureel kortere douches kunnen veel water en energie besparen. Het is ook goed voor portemonnees. Gebruik een klok, kookwekker of stopwatch om je douchetijd te controleren en kijk of je daar een minuut af kan halen. De volgende dag nog een minuut. Het verschil zal je nauwelijks merken! Met slechts 4 minuten douchetijd kan elke persoon 11.000 liter water en 80 kubieke meter aardgas besparen. Omgerekend naar euro’s is dit pak en beet zeventig euro.

Tip 2. Schaf een waterbesparende douchekop aan

Met een zuinige douchekop bespaar je wel 20% tot 60% op water en energie. En je douchebeurt zal echt niet minder fijn zijn hierdoor. Bij een waterbesparende douchekop worden de stralen verminderd, maar de stralen die er zijn laten ze op elkaar botsen waardoor er nevel ontstaat. Dit zijn super veel mini druppeltjes, ongeveer driehonderdduizend per seconde. Zo wordt alles gewoon wel heel erg nat alleen met minder water.

Ben je nu op zoek naar een goede waterbesparende douche, dan kun je terecht bij Niebla. Klik hier om naar de website te gaan.