Typen houten vloeren

Houten vloeren kunnen een vleugje elegantie en luxe aan elk huis toevoegen. Maar omdat er zoveel verschillende soorten houten vloeren op de markt zijn, kan het moeilijk zijn om de juiste vloer voor jouw behoeften te kiezen. In deze blogbijdrage bespreken we de verschillende factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een houten vloer voor jouw huis. We zullen de hardhouten vloeren, geëngageerde houten vloeren en laminaatvloeren bespreken en welke voor- en nadelen deze vloeren hebben.

Bij het kiezen van een houten vloer voor je huis, is het eerste wat je moet overwegen het soort hout. Er zijn verschillende soorten hout die voor vloeren kunnen worden gebruikt, waaronder hardhout, kunsthout en laminaat. Elke houtsoort heeft zijn eigen unieke voor- en nadelen, dus het is belangrijk de juiste keuze te maken.

Hardhout

Hardhouten vloeren zijn gemaakt van massieve stukken hout en zijn een van de meest duurzame vloeren op de markt. Deze vloeren worden vaak doormiddel van een afkortzaag gemaakt, zodat er geen splinters of andere vervelde dingen achterblijven in het hout. Op Toolmax kun je kijken voor meer informatie over dit type zaag. Hardhouten vloeren kunnen echter gevoelig zijn voor krassen en deuken, zodat ze misschien niet de beste keuze zijn voor huizen met huisdieren of kleine kinderen.

Geëngageerd hout

Geëngageerde houten vloeren zijn gemaakt van lagen echt hout die aan elkaar zijn gelijmd. Daardoor zijn ze beter bestand tegen krassen en deuken dan hardhouten vloeren, maar ze kunnen nog steeds worden beschadigd door water of vocht. Dit type vloer is dus niet geschikt voor in de badkamer of keuken, waar de vloer snel nat kan worden.

Laminaat

Laminaatvloeren zijn gemaakt van een soort kunststof dat eruitziet als hout. Ze zijn zeer duurzaam en bestand tegen krassen, vlekken en verkleuring. Laminaatvloeren kunnen echter worden beschadigd door water of vocht, dus ook voor dit type vloer geldt dat ze niet de beste keuze voor badkamers of keukens.