Veel gebruikte alu profielen, het L profiel 20x10x2 mm

Wij lichten graag de meest gebruikte alu profielen toe. Ditmaal vertellen wij u graag wat meer over het L profiel 20x10x2 mm (ongelijk / ongelijkzijdig hoek profiel): Een L-profiel van ruw / brut onbewerkt aluminium met een breedte van 20 mm, een hoogte van 10 mm en een dikte van 2 mm. Het alu L hoekprofiel van 20x10x2, ook wel ongelijkzijdig hoekprofiel genoemd, wordt veelvuldig gebruikt voor als ‘afwerkprofiel’ voor diverse constructies, waarbij het bredere deel vaak gebruikt wordt als ‘montagezijde’. Zo kan de zichtzijde strak afgewerkt worden. Bij ALUMINIUMvakman.nl bestelt u het aluminium L profiel 20x10x2 mm in de door u gewenste lengte op maat; van 10 cm tot en met 600 cm. Binnen STAP 1 op onze webshop kunt u de gewenste lengte (in cm!) invoeren. Wanneer u vervolgens op de groene button ‘bereken’ klikt, wordt de exacte prijs direct vertoond.

LET OP: Bij ALUMINIUMvakman.nl wordt met een aluminium L profiel een ‘ongelijkzijdig hoekprofiel’ bedoeld. De ‘gelijkzijdige hoekprofielen’ vindt u bij ons onder de noemer ‘aluminium hoekprofielen’.

Meer informatie over brut (onbehandeld) aluminium.

De voordelen van aluminium zijn welbekend: Aluminium, ook wel aangeduid als AL en ALU, is een mooi zilverwit materiaal, extreem licht, slijtvast en corrosiebestendig (dankzij een dunne oxidehuid), m.u.v. spanningscororrosie. Daarnaast kan aluminium redelijk eenvoudig gevormd worden en is aluminium geschikt voor zowel (laser)snijden als in vorm gieten. Daarnaast is aluminium een van de meest gerecyclede materialen en dat is niet voor niets het geval. Aluminium is praktisch 100% herbruikbaar en is niet tot nauwelijks aan kwaliteitsachteruitgang (lees: degeneratie) onderhevig. De gespecialiseerde vakman, maar zeker ook de moderne doe-het-zelver kan niet zonder aluminium profielen. Profielen van aluminium worden gebruikt voor o.a. constructiebouw, dak-, wand- en gevelbekleding en diverse interieur toepassingen. Denk hierbij aan het vervaardigen van meubels zoals kasten, stoelen, banken, tafels en bedden. Ook zijn ALU profielen erg populair als ‘afwerkprofiel’, voor bijvoorbeeld de vloer, de trap, de keuken, de douche, etc. Bekijk onze uitgebreide collectie, met uitgebreide productinformatie, direct online op onze website!