Verander de look van je kamer

Ben jij toe aan een compleet nieuwe look voor je kamer? Soms is dat nog niet zo makkelijk. Want waar begin je? Voordat je meteen met meubels gaat sjouwen en alle kleren uit je kast haalt is het misschien een goed idee om eerst dit blog te lezen. In dit blog geef ik verschillende tips om de look van je kamer helemaal te veranderen.

Groot tapijt

Heb je veel leuke meubels, maar is de kamer zelf nog steeds best wel leeg? Dan is het verstandig om te kijken naar de kleuren die je hebt gebruikt. Heb je veel wit in je kamer en een saaie vloer? Overweeg dan om een mooi, groot tapijt aan te schaffen. Kies bijvoorbeeld voor een mooi Perzisch tapijt in een opvallende kleur, zoals donkerrood of perzik. Je zult zien dat de kamer ineens veel meer leven krijgt als je wat kleur toevoegt. Bovendien is een tapijt lekker zacht om op te lopen, dempt het een beetje geluid en geeft het in de winter wat warmte.

Nieuwe vloer

Een andere oplossing voor te weinig kleur in je kamer is een nieuwe vloer. Een vloer met een warme kleur kan namelijk heel sfeervol zijn en enorm veel toevoegen aan je kamer. Ga daarom naar een goede laminaat groothandel om te kijken of er een vloer bij zit die jij bij jouw kamer vindt passen. Het parket groothandel den haag heeft een breed assortiment aan vloeren van verschillende materialen, kleuren en patronen.

Nieuw dekbedovertrek

Het klinkt misschien een beetje gek, maar een nieuw dekbedovertrek kan ook al wonderen doen om je kamer een nieuwe look te geven. Het bed neemt namelijk vaak een groot deel van de ruimte in en is daarom erg opvallend. Wil je de sfeer dus veranderen? Koop dan een echt mooi dekbedovertrek van linnen of satijn (of iets anders dat bij jou past) en zorg ervoor dat het een mooie, warme kleur heeft. Als je al veel wit hebt in je kamer, is het niet aan te raden om een te licht dekbedovertrek te nemen. Kies dan juist voor een donkere kleur, zoals bordeaux rood, donkerblauw of auberginepaars.

Planten

Eén van de dingen die elke kleurrijke, sfeervolle kamer zou moeten hebben is een aantal mooie planten. Planten zijn mooi, natuurlijk, sfeervol en ook leuk om te verzorgen. Ben je niet zo goed in het verzorgen van planten? Dan kun je ook kiezen voor gedroogde bloemen of nepplanten. Ook dit kan heel sfeervol staan in je kamer.