Verleng de levensduur van laminaat

Vaak hoor je de vraag hoe lang gaan laminaatvloeren mee? Afhankelijk van de kwaliteit van de vloer, kunnen laminaatvloer gemiddeld 15 tot 25 jaar meegaan, of langer vooral met de nieuwe producten die vandaag de dag worden vervaardigd.

Het kiezen van de juiste vloer voor je huis gaat over meer dan alleen esthetiek, het gaat ook over duurzaamheid en kracht. Lees verder om meer te weten te komen over de laminaat vloer en hoe lang de verwachte levensduur zal zijn.

De basis van laminaatvloer

Laminaatvloer is mooi en duurzaam en het is een veelzijdige keuze voor drukke huishoudens. Dit materiaal bootst de elegante uitstraling van hout na, maar het is beschikbaar voor de consument tegen een fractie van de prijs.

Waterdicht laminaat is een geweldige optie voor vloeren, vooral als je van plan bent om het in de keuken en in de badkamers te installeren. Dit unieke type vloer bestaat uit verschillende materiaallagen, waaronder bindmiddelen om het sterk te houden.

Wanneer je een afwerking of ontwerp voor laminaat kiest, wordt het ontwerp afgedrukt en helemaal door het materiaal in reliëf. In tegenstelling tot vinyl heeft laminaat een langere levensduur, omdat het is gemaakt om kleuren en patronen te presenteren en niet alleen op het oppervlak.

Duurzaam

Nadat het laminaat is vervaardigd, wordt het bedekt met een duidelijke beschermende coating. Deze coating helpt bij het goed houden van de vloer tegen vervagen en bij uitgebreide waterschade.

Laminaatvloer komt in verschillende diktes, die de totale kosten en de levensduur van de vloer kunnen bepalen. Dikker laminaat is duurzamer, maar het is ook enigszins duurder dan dunnere opties.

Het meeste laminaat is bestand tegen kromtrekken en deuken, wat betekent dat de vloer vrij vergelijkbaar is met hardhout in termen van algemene duurzaamheid. Installatie is eenvoudig en het meeste laminaat kan in ongeveer een dag worden geïnstalleerd.

Onderhoudstips

Net als andere zaken in je huis, moet je goed voor je laminaatvloer zorgen om de levensduur te verlengen. Vloeren zijn een grote investering, dus het is belangrijk dat je de juiste zorg toepast als het gaat om het schoonmaken en onderhouden van je vloeren.

Hoewel je de vraag niet echt kunt beantwoorden, hoe lang laminaatvloeren meegaan, zeker is dat onderhoud een cruciale rol speelt. Omdat laminaat een dunne, duidelijke coating heeft, is het cruciaal om reinigingsproducten te gebruiken die vriendelijk zijn voor dit beschermende oppervlak.

Vermijd het gebruik van dingen zoals ammoniak en azijn op laminaatvloeren. Deze stoffen zijn zuur, wat betekent dat ze de beschermende laag kunnen aantasten.

Als je een dweil gebruikt om jouw laminaatvloeren te reinigen, zorg er dan voor dat het vochtig is en zorg er voor dat het niet nat staat te weken. Water dat op het laminaat ligt, kan ervoor zorgen dat de vloeren niet snel drogen.

Houd de nagels van je huisdier netjes geknipt, zodat ze niet op de coating krassen. Als scherpe nagels of andere objecten de toplaag binnendringen, kan dit schade veroorzaken.