Verschillende soorten jaloezieën

Als je de keuze hebt gemaakt om jaloezieën te kopen als raamdecoratie, ben je nog lang niet klaar. Je moet dan namelijk beslissen wat voor soort jaloezieën jij wilt kopen. Er zijn immers allerlei verschillende soorten. Iedere soort heeft een andere look en functie dan de ander, dus jij moet goed kijken welke jaloezieën het best passen bij jouw huis. 

Wat zijn jaloezieën

Het is nuttig om eerst te weten wat jaloezieën precies zijn. Jaloezieën zijn latten die onder elkaar of naast elkaar hangen en door middel van een koordje verplaatst kunnen worden. Deze vorm van raamdecoratie is erg fijn omdat je zelf kunt kiezen hoeveel zonlicht jij naar binnen wilt laten komen en in hoeverre mensen van buiten naar binnen kunnen kijken. Jaloezieën bestaan uit verschillende soorten materiaal en verschillende kleuren, dus er zijn ongetwijfeld jaloezieën die goed bij jouw huis passen.

Horizontaal en verticaal 

Er bestaan horizontale en verticale jaloezieën, de meest gebruikte zijn de horizontale. Bij de verticale heb je latten die verticaal naast elkaar hangen en bij de horizontale heb je latten die horizontale onder elkaar hangen. Dit spreekt voor zich. Naast dit verschil, verschillen deze twee soorten verder niets van elkaar. Beide jaloezieën kan je in verschillende kleuren en verschillende materialen verkrijgen. 

PVC jaloezieën 

PVC jaloezieën lijken erg veel op houten jaloezieën, maar ze zijn gemaakt van thermoplast kunststof. Voordelen van deze jaloezieën zijn dat ze vochtbestendig en brandvertragend zijn. Je kan deze jaloezieën dus in de badkamer plaatsen zonder dat het een probleem is in verband met vocht. Daarnaast is dit type jaloezie het makkelijkst schoon te maken gezien het materiaal waarvan het gemaakt is. Je gaat er simpelweg met een doekje overheen en het is weer schoon. 

Houten jaloezieën 

De jaloezieen hout hebben een prachtige, warme uitstraling. Het licht dat naar binnen komt via het hout geeft een warme sfeer aan het interieur. Je hebt vele verschillende houtsoorten waaruit je kan kiezen voor jouw jaloezieën. Elke soort hout geeft een andere sfeer aan het interieur. Houten jaloezieën zijn niet vochtbestendig, dus hier moet je goed aan denken bij het aanschaffen van houten raamdecoratie. 

 

Naast PVC jaloezieën en houten jaloezieën heb je ook andere materialen waar jaloezieën van gemaakt kunnen worden. Er zijn ontzettend veel soorten waaruit je kan kiezen dus het past bij elk soort interieur. Als jij nog raamdecoratie zoekt, ga dan snel naar de winkel of online gordijnen shop om de jaloezieën te kopen die bij jouw huis pssen!