Verschillende soorten vlekken in je vloer en hoe je ze kunt verwijderen

Verschillende soorten vlekken in je vloer en hoe je ze kunt verwijderen

Zo verwijder je vlekken uit vloeren

Heb je last van vlekken in jouw prachtige natuurstenen vloer? Uitgebeten vlekken, groene aanslag, witte vlekken, antikal vlekken, vetvlekken of azijn vlekken? Dan wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Want vlekken in de vloer maken het natuursteen minder mooi. Omdat natuursteen poreus is, is het belangrijk dat je een juiste reinigingsmethode toepast om de verschillende soorten vlekken uit de vloer te verwijderen. Wij vertellen je in dit blog hoe je verschillende soorten vlekken in jouw vloer kunt verwijderen.

Gebruik speciale schoonmaakmiddelen

Om vlekken in de vloer verwijderen, heb je speciale schoonmaakmiddelen nodig. Schoonmaakmiddelen die geschikt zijn voor het reinigen van een natuurstenen vloer. Deze schoonmaakmiddelen hebben een lage pH-waarde om verdere vlekken te voorkomen. Gebruik absoluut geen schoonmaakmiddelen met een hoge pH-waarde, want dan kun je jouw vloer nog verder beschadigen.

Laat de vloer polijsten door een specialist

Lukt het je niet om de verschillende soorten vlekken in de vloer te verwijderen? Laat dit dan over aan een specialist. Een specialist beschikt over de juiste reinigingsmethodes en -middelen om jouw vloer weer te laten stralen. Hierbij kun je er ook voor kiezen om jouw vloer te laten polijsten. Jouw natuurstenen vloer komt er dan weer helemaal als nieuw uit te zien. Zonder vlekken! Hierbij kun je zelf bepalen welke glans je wilt.

Vlekken voorkomen door impregneren

Voorkomen is beter dan genezen zeggen ze altijd. En meestal is dat ook zo. Ook in het geval van vlekken in een vloer. Gelukkig is er een manier waarop je een beschermlaag op jouw vloer kan laten aanbrengen, zodat deze water- en vochtbestendig wordt. Je laat jouw vloer dan impregneren. Ook dit is werk dat je overlaat aan een specialist. Na het impregneren hoef jij je geen zorgen meer te maken over verschillende soorten vlekken in jouw vloer en hoe je ze kunt verwijderen. Wat zijn de voordelen van een knoeimat? Je leest het hier.