Vier redenen waarom led TL buizen perfect zijn voor in ieder huis

Bij het verlichten van je huis denk je misschien niet zo snel aan led TL buizen. Deze kunnen echter wel goed van pas komen als efficiënte lichtbron en daarnaast is het ook nog eens erg fijn voor je portemonnee. De belangrijkste redenen om een armatuur led TL in je huis te hebben, staan hier voor je op een rijtje.

1. Met led TL heb je betere lichtkwaliteit

Alhoewel led TL armaturen veel voorkomen in bedrijfspanden, zijn ze ook echt ideaal voor in huis. Voornamelijk in donkere plekken, zoals op zolder, in kasten of in de schuur komen ze goed van pas. Led TL buizen verspreiden namelijk meer licht dan een gewoon led peertje. Zo heb je op deze plekken dus altijd goed zicht. Daarnaast verspreidt een TL balk het licht vaak in een lichthoek van 120 graden. Dit zorgt het voor een egaal lichtbeeld door de hele ruimte. Zo heb je zelfs in de meest donkere ruimtes altijd goed zicht. Bij led TL lampen met armatuur denken mensen vaak aan ongezellig koud licht. Inmiddels zijn er genoeg led TL buizen op de markt die niet alleen koud wit licht verspreiden, maar ook warm wit licht. Dit maakt het licht al een stuk sfeervoller en huiselijker. Voor licht dat fijner is om naar te kijken, kun je gebruikmaken van een led TL armatuur. Dit zorgt namelijk voor een diffuus lichtbeeld, wat prettig is voor de ogen.

2. Je bespaart met led TL buizen op je energieverbruik

Je hebt vast wel vaker gehoord dat led verlichting een stuk energiezuiniger is dan andere lampen. Dat is zeker waar en is al helemaal te zien aan je energiekosten als je een led TL lamp met armatuur in huis hebt. In tegenstelling tot conventionele buizen gebruikt een led TL lamp met armatuur bijna alle energie om dit om te zetten in licht. Dit betekent ook dat de led lampen minder heet worden. Zo is er minder energie nodig om dezelfde hoeveelheid aan licht te verspreiden. Je bespaart zo tot wel 70% op je energiekosten, waardoor je een stuk voordeliger uit bent.

3. Led TL buizen zijn een milieuvriendelijke keuze

Met led TL balken in huis kies je voor verlichting die een stuk milieuvriendelijker is dan andere TL verlichting. Dit komt voornamelijk vanwege het energieverbruik. Energie wordt namelijk nog vaak gehaald uit aardgas en aardolie en dit zorgt voor een hoge Co2 uitstoot. Het plaatsen van led TL buizen vermindert je Co2 uitstoot en is zo dus voordelig voor de planeet. Daarnaast zijn led TL buizen helemaal vrij van kwik. Hierdoor zijn ze makkelijker te verwerken tot afval en kunnen deze gewoon bij het restafval, in plaats van bij het chemisch afval. Bovendien maakt dit het gebruik van de balken in huis een heel stuk veiliger. 4. Led TL buizen gaan lang mee Met een led TL buis met armatuur geniet je jarenlang van je lamp. Led TL armaturen hebben gemiddeld een levensduur van 50.000 branduren en sommige hebben zelfs een levensduur van 75.000 branduren. Dit houdt in dat de lamp tot wel 25 jaar lang meegaat als deze acht uur per dag brandt. Dit is een zeer lange levensduur in vergelijking met traditionele TL armaturen. Zelfs in vergelijking met E14/E27 led lampen ligt het aantal branduren erg hoog. Vaak gaan led TL armaturen tot wel vier keer zo lang mee. Dit maakt dat het kopen van een led TL buis zeer voordelig is. Als je kiest voor een led TL armatuur met sensor gaat deze nog langer mee. Deze balken branden namelijk alleen als de sensor wordt geactiveerd. Op basis van welke sensor je buis heeft, kan de lamp aangaan als deze beweging detecteert of als deze registreert dat het donker is. Zo brandt de lamp nooit als deze niet nodig is en gaat deze dus langer mee. Of je nu wilt besparen op energiekosten, milieuvriendelijke verlichting wilt aanschaffen of gewoon goed zicht nodig hebt in donkere ruimtes, het gebruiken van led TL buizen is ideaal. Zeker het uitproberen waard!

4. Led TL buizen gaan lang mee

Met een led TL buis met armatuur geniet je jarenlang van je lamp. Led TL armaturen hebben gemiddeld een levensduur van 50.000 branduren en sommige hebben zelfs een levensduur van 75.000 branduren. Dit houdt in dat de lamp tot wel 25 jaar lang meegaat als deze acht uur per dag brandt. Dit is een zeer lange levensduur in vergelijking met traditionele TL armaturen. Zelfs in vergelijking met E14/E27 led lampen ligt het aantal branduren erg hoog. Vaak gaan led TL armaturen tot wel vier keer zo lang mee. Dit maakt dat het kopen van een led TL buis zeer voordelig is. Als je kiest voor een led TL armatuur met sensor gaat deze nog langer mee. Deze balken branden namelijk alleen als de sensor wordt geactiveerd. Op basis van welke sensor je buis heeft, kan de lamp aangaan als deze beweging detecteert of als deze registreert dat het donker is. Zo brandt de lamp nooit als deze niet nodig is en gaat deze dus langer mee. Of je nu wilt besparen op energiekosten, milieuvriendelijke verlichting wilt aanschaffen of gewoon goed zicht nodig hebt in donkere ruimtes, het gebruiken van led TL buizen is ideaal. Zeker het uitproberen waard!