Vijf ideeën voor het inrichten van een Scandinavische slaapkamer

Rust. Dat is het woord waarmee je de Scandinavische interieur trend mee kan omschrijven. De stijl is een combinatie van lichte kleuren en aparte vormen. Deze stijl is razendsnel populair geworden in huizen, appartementen en hotels over de hele wereld. Maar wat zijn nu precies de richtlijnen van de Scandinavische look? We hebben wel meerdere ideeën, en dat willen we graag delen zodat iedereen deze moderne en rustige sfeer in huis kan halen!

Gebruik textuur 

De Scandinavische look maakt veel gebruik van wit en kleuren met zand tonen en pasteltinten. Grijze en zwarte accenten zie je ook terugkomen in deze stijl. Het is daarom belangrijk om gebruik te maken van verschillende texturen en textielen. Verschillende texturen en textielen gebruiken in je slaapkamer creëert een warme en uitnodigende sfeer.

Plaats bijvoorbeeld een nep, schapenkleed, gevlochten sierkussens en een stoffen stoel of bank in jouw slaapkamer. Het beddengoed is vaak ook een van de eerste dingen die je ziet als je een slaapkamer binnenkomt. Dekbedovertrekken van natuurlijk textiel hebben de juiste Scandinavische textuur. Je kunt dekbedovertrekken van natuurlijk textiel kopen bij Cinderella.

Natuurlijk materialen

In Scandinavië weten ze allang de voordelen van natuurlijke materialen gebruiken in huis. Natuurlijke materialen zijn beter voor je mentale welzijn. Vaak zijn natuurlijke materialen beschikbaar in lichte kleuren. Lichte kleuren kaatsen het licht goed af waardoor je rustiger en blijer wordt. Ook kun je fysiek verschillen voelen wanneer je een Scandinavische stijl toepast in je slaapkamer. 

Beddengoed gemaakt van natuurlijke materialen hebben vaak een vorm die beter past bij je lichaam. Natuurlijke materialen hebben ook geen chemicaliën nodig. Dit zijn twee belangrijke voordelen want fysieke ongemakken zoals allergieën en rug klachten kunnen verdwijnen.

Planten

Wat op te merken is aan de Scandinavische stijl is dat ze gezondheid buitengewoon belangrijk vinden. Om deze reden vind je veel planten in Scandinavische huizen. Planten geven zuurstof af en zijn natuurlijke luchtzuiveraars. Naast dat ze slaapkamers betere lucht geven, zijn planten ook een mooie aansluiting op het neutrale interieur. Planten die perfect zijn voor je slaapkamer:

  • Sansevieria, dit is een makkelijke plant om te verzorgen en het vermindert de hoeveelheid carbon dioxide in je slaapkamer.
  • Aloë vera, deze plant bezorgt je een betere nachtrust en kan overal staan
  • Calathea, deze plant gebruikt weinig water en zuivert de lucht.

Licht transformeert een ruimte

Dit is een feit. Warme gele lampen zijn perfect voor je slaapkamer. Dit licht geeft je kamer ’s avonds een bijzondere uitstraling en brengt rust, want daar houden de Scandinaviërs wel van. Beddengoed, planten en hout komt beter uit in warm geel licht, ook helpt het je om beter in slaap te komen.

Laat kunst spreken

Kunst kan een luxueuze uitstraling geven. Vooral als het omringd is door lichte kleuren en veel texturen. Te veel kunstwerken in je slaapkamer past niet bij Scandinavische stijl. Breng focus naar maximaal drie kunstwerken die bij de rust in de kamer passen. 

Uniek gevormde lampen, tafels en vazen worden ook vaak gebruikt. Ze maken je slaapkamer excentriek en interessant.