Vijf vragen over bedwantsen

Steeds vaker krijgen ongediertebestrijders van Ongediertebestrijden.com meldingen van bedwantsenoverlast. Bedwantsen bestrijden doen ze inmiddels dagelijks. Reizigers nemen ze mee naar huis en zo verspreiden ze zich over de hele wereld. Het aantal bedwantsen groeit enorm, toch weten velen niet precies wat bedwantsen zijn, behalve dat je bedwantsen bestrijden moet. Daarom vind je hier jouw antwoorden op vijf vragen over bedwantsen.

Wat zijn bedwantsen?

Bedwantsen, ook wel wandluis of bedluis genoemd, zijn ectoparasieten die zich voeden met bloed. De bedwants is 5 mm groot, roodbruin van kleur en heeft een ovaal-vormig lichaam met zes pootjes. ‘s Nachts worden bedwantsen actief en terwijl jij slaapt, klimmen ze op je om aan hun bloedmaaltijd te beginnen. De volgende morgen word je wakker met rode, jeukende bultjes. Bedwantsen leken een tijdje te zijn verdwenen, maar al een aantal jaren werken ze aan hun comeback.

Zijn bedwantsen gevaarlijk?

De beten van de bedwants zijn buiten dat ze enorm jeuken, niet gevaarlijk. Bedwantsen kunnen ziektes dragen, maar het blijkt dat ze niet in staat zijn om deze op ons over te brengen. Is bedwantsen bestrijden dan niet nodig? Bedwantsenbeten zijn zo vervelend, dat je niet twijfel of dat je bedwantsen bestrijden wilt. Elke morgen wakker worden met hevig jeukende bultjes wil je immers niet.

Hoe komen bedwantsen in je huis?

Bedwantsen vermenigvuldigen en verspreiden zich enorm snel, daarom is bedwantsen bestrijden ook niet iets waarmee je moet wachten. De reden dat ze zich zo snel verspreiden, heeft met name te maken met het toenemende internationale reisverkeer. Jij logeert onbewust in een hotel besmet met bedwantsen en zonder dat je het doorhebt kruipen de bedwantsen in jouw bagage om met jou mee te reizen tot aan huis. Daar kruipen ze uit je bagage in verstoppen zich in je slaapkamer, vooral in en om je bed.

Kan ik bedwantsen voorkomen?

Het voorkomen van bedwantsen begint dus eigenlijk al op reis. Controleer van te voren de kamer van je accommodatie op bedwantsen. Pas op, zet nooit direct je bagage op bed. Check het bed op bloedvlekjes, uitwerpselen en schilfertjes. Twijfel je bij thuiskomst of je bedwantsen hebt meegenomen, stop dan de inhoud van je bagage in een vuilniszak, zodat ze zich niet kunnen verspreiden. En als je dan bedwantsen in huis hebt, moet je zo snel mogelijk de bedwantsen bestrijden.

Bedwantsen bestrijden, hoe moet dat?

Bedwantsen bestrijden laat je bij voorkeur over aan een professional. Bedwantsen bestrijden om zelf te doen is niet eenvoudig, omdat bedwantsen in de tijd resistent zijn geworden voor bepaalde bestrijdingsmiddelen. Het best is om al je spullen te laten staan waar het staat en en een ongediertebestrijder in te schakelen voor bedwantsen bestrijden. Om succesvol bedwantsen te bestrijden is bepaalde kennis, kunde en middelen vereist.