Waar moet je op letten bij de aanschaf van een trampoline?

Je bent van plan een nieuwe trampoline aan te schaffen, maar waar moet je dan op letten? Want trampolines komen in veel verschillende vormen en maten en ook tegen uiteenlopende prijzen. Dus wanneer je Goedkope trampolines wil van hoge kwaliteit is het belangrijk met meerdere zaken rekening te houden. Tevens is het belangrijk je situatie te bepalen, want voor trampolines geldt dat je ze op verschillende manieren kunt plaatsen en verschillende accessoires kunt aanbrengen. Daarom zetten wij voor jou alle do’s en don’ts op een rijtje zodat jij precies weer wat op te letten bij de aanschaf van jouw trampoline. 

Houdt rekening met het draaggewicht van de trampoline

Zoals gezegd vindt je trampolines in allerlei soorten en maten, zo verschilt ook het maximale draaggewicht per trampoline. Het maximale gewicht dat een trampoline aankan verschilt namelijk nogal. Dit hangt voornamelijk af van de sterkte van de veren en de sterkte van het springoppervlak. Haal je dus een trampoline waar één of meerdere volwassenen op gaan springen met een aanzienlijk gewicht, zorg dan dat je let op het draaggewicht van de trampoline. Houdt er wel rekening mee dat je dan vaak ook gelijk te maken hebt met een grotere trampoline qua oppervlak. Voor kinderen geldt dat zij eigenlijk op alle trampoline kunnen springen zonder problemen.

De afmetingen van trampolines

Trampolines kun je kopen in verschillende afmetingen. Belangrijk is vooral dat je zorgt dat de afmeting van de trampoline aansluit op de personen die er veelal gebruik van gaan maken. Gaat het vooral om kleine kinderen, dan is een trampoline tot 305cm vaak geschikt. Als de trampoline groter is zullen kleinere kinderen namelijk lastig omhoog komen. Voor oudere kinderen of volwassenen kun je beter gaan voor een trampoline van 270 cm of groter. In dit geval geldt ook dat kinderen of volwassenen er met meerdere tegelijk op kunnen. Dit vergroot het speelplezier. Goed om in de gaten te houden is dat verschillende merken verschillende afmetingen leveren. 

Waar wil je de trampoline voor gebruiken?

Veel mensen denken bij een trampoline aan spelende kinderen. Maar een trampoline kan ook voor andere doeleinden benut worden. Zo worden trampolines ook steeds vaker ingezet voor fitness doeleinden. Zo maakt Salta trampoline ook speciale fitness trampolines met een stang waar je je aan vast kunt houden. Een ‘gewone’ trampoline die je vaak in speeltuinen en achtertuinen ziet is echter niet geschikt om als fitness trampoline gebruikt te worden. Bepaal dus welke trampoline je wilt. Ook worden fitness trampoline vaak in verschillende modellen aangeboden waarmee je verschillende lichaamsonderdelen kunt trainen. Van buikspieren en rugspieren tot het trainen van gewrichten.

Een trampoline laten ingraven

Trampolines kunnen uiteraard ook ingegraven worden. Hierdoor kun je extra veilig springen, doordat de trampoline niet hoog op zijn poten staat. Tevens is het op en afstappen gemakkelijk. Hierdoor maken kinderen vaak meer gebruik van de trampoline en hoef je geen extra accessoires aan te schaffen zoals een trampoline net. Ook belemmert de trampoline wanneer deze ingegraven is het zicht minder in de tuin. Dit is dus voordelig voor zowel ouders als kinderen. Wil je de trampoline niet zelf ingraven? Dan kun je dit ook steeds vaker laten doen, dit scheelt een hoop moeite en zorgt ervoor dat je zeker weet dat het goed en veilig gebeurt.