Waar moet je rekening mee houden als je een traplift gaat aanschaffen?

We worden langzamerhand allemaal ouder. Hier kunnen we (helaas) niks aan doen. Wanneer we ouder worden, gaan zaken die eerder makkelijk waren steeds moeilijker. Hierbij kun je denken aan het fietsen en het verzorgen van jezelf. Ook het traplopen kan steeds moeilijker worden. Het duurt steeds langer voordat je de bovenverdieping bereikt en/of je komt soms ten val. Als je ook moeite hebt met traplopen, is het belangrijk om zo snel mogelijk een traplift te laten plaatsen. Een traplift brengt je langzaam en veilig naar de bovenverdieping. Dit is op oudere leeftijd erg belangrijk, want een val van de trap kan fataal zijn. Wanneer je een traplift wilt kopen maak je zeker een verstandige keuze, maar er zijn wel enkele zaken waar je rekening mee moet houden. 

 

Een traplift is prijzig 

Een van de grootste nadelen van een traplift is dat een traplift zeer prijzig is. Ze kosten soms wel duizenden euro’s. Niet iedereen heeft dit bedrag op de rekening staan en dat is logisch als je wat ouder bent. Je bent dan afhankelijk van je AOW/Pensioen en deze zijn in veel gevallen niet zo breed. Gelukkig kun je wel een traplift vergoeding aanvragen bij de gemeente om een gedeelte van het bedrag gefinancierd te krijgen. Als je dan verstandig bent, schaf je een tweedehands traplift aan. Een tweedehands traplift is veel goedkoper en is net zo goed als een nieuwe traplift. 

 

Elke trap is geschikt 

Ga je een traplift kopen? Dan hoef je zeker niet bang te wezen dat jouw trap niet geschikt is voor het plaatsen van een traplift. Het maakt namelijk niet uit of je een zeer kromme trap hebt of dat je trap bestaat uit meerdere delen, elke trap is geschikt voor het plaatsen van een traplift. Er zijn natuurlijk wel situaties waarin het simpelweg qua ruimte en/of constructie niet mogelijk is om een traplift te plaatsen. Vertrouw je het niet helemaal of ben je toch bang dat jouw trap niet geschikt is? Neem dan eens contact op met een partij dat zich richt op het verkopen en plaatsen van trapliften. 

 

Het plaatsen kan enkele werkdagen in beslag nemen 

Het is logisch dat je zo snel mogelijk gebruik wilt kunnen maken van de traplift, maar dit is vaak niet binnen enkele uren mogelijk. Dit komt doordat de gekochte traplift altijd op maat gemaakt moet worden. De traplift moet namelijk naadloos aansluiten op de afmetingen van de trap en dat kost tijd. Daarnaast moet de traplift ook uitgebreid getest worden en dat kan ook enkele uren in beslag nemen. Het is verstandig om er rekening mee te houden dat het installeren, plaatsen en testen van de traplift enkele werkdagen in beslag kan nemen.