Waarom het handig is om een aankoop- of verkoopmakelaar in armen te nemen

Zowel het aankopen als het verkopen van je huis kan een behoorlijke klus zijn. In de huidige woningmarkt is het bijvoorbeeld redelijk lastig om een huis gelijk te krijgen. Dit komt omdat het tegenwoordig een verkopersmarkt is. Je denk hierdoor misschien dat als je je huis gaat kopen je dit best alleen kan doen. Toch is het wel handig om iemand om armen te nemen die jou kan helpen bij het aankopen of verkopen van een huis. In dit artikel leg ik je uit waarom.

Waarom een verkoopmakelaar?

Met de huidige woningmarkt die op dit moment voordeliger is voor de verkoper zou je misschien kunnen denken dat je je huis best zonder verkoopmakelaar kan kopen. Toch wijst uit statistieken dat dit niet zo een goed idee is. Een verkoopmakelaar is immers specialist in het verkopen van een woning. Hierdoor kunnen zij altijd meer uit het onderhandelingsproces halen dan dat je dat zelf zou kunnen.

Daarnaast is het aan te raden om een lokale verkoopmakelaar aan te schaffen omdat zijn kennis van de lokale markt hebben. Zo krijg je een winstgevende verkoop want door middel van onder andere de woningwaarde van andere verkochte huizen in de buurt kunnen zij een reëel beeld geven van wat de verkoop van jouw huis zou kunnen opleveren.

Waarom een aankoopmakelaar?

Juist in de huidige woningmarkt is het een ontzettend slim idee om een aankoopmakelaar in te huren. De huizen die aangeboden worden zijn vaak namelijk razend snel weer van de markt. Een aankoopmakelaar zit daar samen met jou bovenop, daarnaast is het erg handig omdat zij weten welke woningen er allemaal op de markt zullen komen.

Met een aankoopmakelaar bespreek je in een kennismakingsgesprek jouw/jullie wensen voor het huis. Als dit allemaal duidelijk is kan een aankoopmakelaar gericht op zoek en kunnen zij vervolgens samen met jou het huis bezichtigen (dit is vooral prettig omdat een aankoopmakelaar er verstand van heeft wat voor vragen hij/zij tijdens deze bezichtiging kan stellen).

Er zijn nog vele andere redenen waarom het een goed idee is om een aankoop- of verkoopmakelaar in te huren. Maar mijn advies is om het zeker te doen!