Waarom kamerplanten kopen? Wij geven je een aantal redenen 

Planten heb je in verschillende soorten, maten, kleuren en prijsklassen. Het is een heel goed idee om kamerplanten te kopen, maar waarom is dat zo? Waar zijn ze goed voor behalve dat ze dan het huis opvrolijken? In onze blog geven we de belangrijkste redenen om vandaag nog planten in huis of naar kantoor te halen. 

Kamerplanten helpen de luchtkwaliteit verbeteren 

De luchtkwaliteit is huis of op kantoor is belangrijk, want een goede luchtkwaliteit zorgt voor een beter welzijn. Het is bewezen dat kamerplanten helpen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Ze zuiveren de lucht door schadelijke en verontreinigende stoffen te verwijderen en door zuurstof te leveren. Dat goed is voor onze gezondheid. Verontreinigende stoffen die planten uit de lucht kunnen verwijderen zijn onder andere benzeen, formaldehyde en trichloorethyleen. Dus om deze reden is het meer dan gewenst om planten in je huis of op kantoor neer te zetten.  

Kamerplanten voor een goede mentale gezondheid 

Kamerplanten kunnen helpen en zorgen voor een goede mentale gezondheid. Het is bewezen dat ze een positieve invloed hebben op onze geestelijke gezondheid. Stressniveaus worden vermindert terwijl ze je stemming positief kunnen beïnvloeden. Ze kunnen ook een positieve werking hebben op je productiviteit. Angst en depressies kunnen voorkomen worden wanneer je planten neerzet. Dus dit is nog een goede reden om ze vandaag nog in huis te halen. Of op kantoor neer te zetten. 

Zorgen voor meer sfeer in huis 

Een beetje groen in huis kan allesbehalve kwaad en het is vooral ook erg mooi. De natuurlijke schoonheid van kamerplanten en de mooie kleuren en texturen zorgen voor meer sfeer in de kamer of in de ruimte waar je ze neerzet. Een huis met planten voelt ook een stuk gastvrijer aan. Je kunt planten op planken, bureaus en vensterbanken neerzetten. Of ophangen als je dat liever wilt. 

Kamerplanten zorgen voor betere luchtvochtigheid 

Luchtvochtigheid is net zo belangrijk als luchtkwaliteit. Een te droge lucht kan immers gezondheidsklachten veroorzaken en kamerplanten zorgen juist voor een betere luchtvochtigheid. Vooral in droge omgevingen of in de koude wintermaanden als de verwarming voor een onaangename droge lucht zorgt, zijn ze meer dan gewenst. Ze voorkomen milde tot vrij ernstige gezondheidsklachten en ze zien er ook nog eens leuk uit. Dus waarom zou je ze niet neerzetten? 

Ze geven je een goed gevoel 

Het kan je een goed gevoel geven als je voor kamerplanten zorgt. Je hebt ergens verantwoordelijk voor het verzorgen van planten en een routine van water geven en verzorgen geeft ook voldoening. Dit is vooral gunstig voor mensen die alleen wonen of voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe hobby. Het verzorgen van planten kan een boost geven en je algehele welzijn vergroten. 

Een beetje natuur in huis met kamerplanten 

Kamerplanten kunnen een stukje natuur naar binnen brengen, waardoor de kamer meer in verbinding staat met de buitenwereld. Dit is gunstig voor mensen die in stedelijke gebieden wonen en beperkte toegang hebben tot de buitenlucht. Door planten in huis of op kantoor neer te zetten is het mogelijk om ook binnenshuis van een stukje natuur te genieten. 

Heb je nog vragen? Klik hier voor antwoord op al je vragen.