Waarom kiezen mensen voor stalen deuren?

Je hebt vast wel gezien dat stalen deuren een upcoming trend zijn in de wereld van goed interieur ontwerp. En als je je afvraagt waarom het zo is, dan is dit kleine artikel helemaal afgestemd op jou. Stalen deuren zijn op dit moment een hot item voor huis ontwerp omdat ze nieuw en spannend zijn. Althans dat is wat veel sceptici zeggen. Deze sceptici beweren dat je helemaal niet voor stalen deuren moet gaan en plaats daarvan het moet houden bij houten deuren. Deze mensen zijn van een oudere generatie die graag vasthoudt aan oubolligheid en daar doen wij niet aan.

Meer licht voor de kamer

Een stalen deur wordt vaak ontworpen met veel glas erin. Dit zorgt ervoor dat je veel meer licht in het huis hebt. Lich speelt een hele grote rol in jouw perceptie van een ruimte. Het zorgt er letterlijk voor dat je dingen kan zien en hoe je ze ziet. Als een ruimte donker is kan dat betekenen dat die ruimte eng is (als het veel zwart en grijs tinten zijn met beton) of een ruimte kan juist heel gezellig zijn. Licht is ook belangrijk omdat een goed verlichte kamer, specifiek één met zonlicht je veel beter aan het werk zet. Je kunt meer informatie over hoe zonlicht jouw beïnvloedt vinden als je wetenschappelijke artikelen leest of als je gewoon kijkt naar waar mensen blij van worden.

Het past beter bij modern interieur design

We leven nu in de postmoderne tijd en daarbij horen bepaalde concepten. Postmodern betekent dat je voorbij de betekenis van dingen gaat en weer terug plooit op wat mensen als intentie hebben bij dingen. Vroeger als een kamer ontworpen werd voor één of andere Franse koning in de middeleeuwen dan werd de kamer volgezet met christelijke symboliek en tekenen van macht en rijkdom. De betekenissen zitten in de symboliek van het meubilair. Maar op dit moment staan we los van een inherente betekenis en in plaats daarvan kijken we naar wat wij zien in onszelf. Dus je wilt een deur die geen symbolische betekenis heeft en de stalen deur vervult die wens helemaal.