Waarom PVC laminaat zo handig is

Vroeger was de houten vloeren de meest gebruikte vloer in woningen. Tegenwoordig zien we steeds vaker de PVC vloer terugkomen. De PVC laminaat wordt steeds populairder. Dit begrijpelijk want de PVC vloeren ziet er tegenwoordig erg doorontwikkeld uit en is daarnaast enorm mooi. Er zijn enorm veel mogelijkheden. Van een pvc betonlook, tot pvc visgraat, erg veel is mogelijk! Er zijn dus heel wat voordelen en deze worden in dit artikel op een rij gezet.  

Voordelen

De belangrijkste voordelen van de PVC vloer op een rijtje:

  1. Deze vloeren zijn erg sterk. Ze kunnen tegen een stootje en slijten hierdoor niet snel.
  2. PVC vloeren zijn geluiddempend in woningen. Enorm fijn voor je onderburen dus.
  3. Vloerverwarming en vloerverkoeling kan met deze vloer gewoon worden gecombineerd.
  4. PVC vloeren lijkt net ‘echt’. Het is bijna niet meer te onderscheiden zijn echte houten vloeren of beton vloeren. Ze voelen ook echt hetzelfde aan. 
  5. Ze zijn makkelijk schoon te maken en te houden. Een duurzame vloer dus!. PVC vloeren is ook steeds vaker in badkamers te zien. Ze zijn er voor geschikt en zijn ook daar makkelijk te onderhouden. 

Elk voordeel kent zijn nadeel. Zijn er dan ook nadelen voor de PVC vloer? Natuurlijk. Een PVC vloer is over het algemeen duurder dan normaal laminaat. Het ligt aan de kwaliteit maar ze  gaan wel langer mee. De PVC vloer kan ook niet goed tegen rubber, waardoor je echt altijd viltjes onder stoelpoten en kasten moet plaatsen zodat de vloer niet beschadigd. 

Hopelijk heb ik met dit artikel wat meer informatie kunnen geven. Zo niet? Bekijk dan onze website via eerder gegeven linkjes.