Waarom voor een platdakraam kiezen

platdakraam

Platdakraam is een innovatieve en duurzame technologie die de energie-efficiëntie van een gebouw verbetert. Het is een transparante glazen panelen die direct op het dak worden geïnstalleerd. De panelen zijn gemaakt van een speciaal gefabriceerd materiaal dat hitte-energie absorbeert en reflecteert, waardoor de warmte in de zomermaanden wordt afgehouden. De panelen zijn ook ontworpen om de zonnestralen die in de wintermaanden naar binnen schijnen te absorberen en te gebruiken om de warmte in het gebouw te verhogen. De panelen zijn ook een uitstekende optie voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in een gebouw. Ze kunnen worden gebruikt om de luchtvochtigheid te reguleren, wat leidt tot een comfortabeler binnenklimaat. 

platdakraam

Energie Besparen

De panelen zijn ook ontworpen om stof en fijnstof te filteren, waardoor de lucht in het gebouw beter wordt. Platdakraam is een uitstekende keuze voor energiebesparing. De panelen zijn ontworpen om de warmte die in de zomer door de ramen naar binnen komt te blokkeren, waardoor er minder energie nodig is om de ruimte koel te houden. 

voor en nadelen

De panelen kunnen ook worden gebruikt om zonlicht dat in de wintermaanden naar binnen schijnt, te gebruiken om het gebouw warm te houden. Platdakraam is een veelzijdige technologie die een betere energie-efficiëntie biedt. Het is een milieuvriendelijke oplossing die de energie-efficiëntie van een gebouw kan verbeteren, een betere luchtkwaliteit kan bieden en de totale kosten voor energieverbruik kan verlagen. Een plat dakluik heeft een aantal nadelen. Ten eerste moet het luik volledig open staan ​​om toegang te krijgen tot het dak, waardoor er warmteverlies kan optreden. Daarnaast moet het luik volledig gesloten zijn om te voorkomen dat warmte ontsnapt, wat moeilijk te bereiken is. Het dakluik is ook gevoelig voor lekkage, omdat het een enkel paneel is dat de hele opening bedekt. Dit betekent dat er geen extra afdichtingen zijn om lekken en andere schade te voorkomen.