Waarom zijn infrarood verwarmingen zo populair?

infrarood verwarmingen

Een infrarood verwarmingen wordt steeds populairder. Deze verwarming is nog niet bekend bij het brede publiek, maar toch is het wel een goed alternatief om over na te denken. Er zijn wel steeds meer mensen die dit type verwarming aanschaffen. Wat maakt deze verwarming zo speciaal? En van welke voordelen kun je profiteren?

infrarood verwarmingen

De belangrijkste voordelen van infrarood verwarmingen

IR-verwarmingen zijn zuinig. Dit is een van de belangrijkste voordelen van dit type verwarming. In plaats van dat er enkel stralingswarmte wordt gegenereerd, wordt bijna alle energie omgezet in warmte. Je kunt deze verwarming dan ook zien als een lange termijn investering. Je stookkosten zullen aanzienlijk afnemen. Het materiaal waarvan de verwarmingen zijn gemaakt, is duurzaam. Hierdoor gaat de verwarming lang mee en is onderhoud nauwelijks nodig. De panelen van deze verwarming kunnen makkelijk en snel geïnstalleerd worden en daarnaast is het ook een heel veelzijdig product. Het systeem kan in elke kamer van de woning worden geplaatst. Op het gebied van gezondheid is er ook veel te profiteren. Zo zal er geen droge lucht worden gevormd en hebben zwevende stofdeeltjes en schadelijke stoffen geen kans. De verwarming is daarnaast geheel geluidloos.

Veilige straling

Een veelvoorkomende vraag is of de straling van de verwarming veilig is. De verwarming werkt met infraroodstraling. Dit is een straling die ook vanaf de zon op de aarde straalt en die vervolgens zorgt voor de warmte op aarde. Infrarood is een geheel veilige straling en dit maakt de verwarming dan ook geheel veilig om te gebruiken. Uit wetenschappelijk onderzoek is ook gebleken dat de infraroodstralen zelfs een gunstig effect hebben op het menselijk lichaam. Pijnen worden verlicht en spieren worden soepeler.

Lage kosten

Lage kosten voor het verwarmen van de woning is ook een belangrijke reden om te kiezen voor dit type verwarming. Centrale verwarming verwarmt de hele lucht in een vertrek. Dit kost veel energie. Infrarood verwarming doet dit niet. Het verwarmt alleen de objecten in een ruimte. Je kunt hierbij denken aan de mensen in de ruimte en de meubels, maar ook aan de muren. Er wordt op deze manier veel minder energie verbruikt en er kan worden genoten van een heerlijk warm vertrek.

Profiteer ook van de voordelen van deze verwarming en ga voor een gezondere lucht en lagere stookkosten.