Wat is beton ciré nou precies?

Je hebt er misschien nog nooit van gehoord. Het is nou eenmaal niet iets wat normaal gesproken dagelijks ter sprake komt. Toch zul je deze techniek waarschijnlijk wel al vaak hebben gezien. Het gaat om beton ciré. Beton ciré wordt op vele plekken in huis gebruikt. Hierbij kun je denken aan badkamers, keukens, maar ook woonkamers. Het is een techniek die steeds populairder wordt en wat tot ongelooflijk mooie resultaten kan leiden. Of je nu geïnteresseerd bent in een beton cire badkamer of eerder een beton ciré keuken, dit kan allemaal geregeld worden.

Hoe ziet beton ciré eruit?

Het is eigenlijk een Franse methode om jouw huis een betonlook te geven. Dit klinkt misschien niet meteen heel aantrekkelijk, maar toch kun je ongelooflijk mooie kamers maken door middel van beton ciré. Een beton ciré badkamer is echt een van de mooiste badkamers die je je maar kunt bedenken. Om precies te zijn is beton ciré een overkoepelende term. Deze wordt gebruikt als er wordt bedoeld dat er wordt gewerkt met verschillende soorten stuc op basis van beton en cement.

Waarom zou je een beton ciré badkamer nemen?

Ondanks het feit dat beton misschien niet meteen gelinkt staat aan mooi, is dat in dit geval echt wel zo. Een beton ciré badkamer wordt door veel mensen vaak mooier gevonden dan een traditionele betegelde badkamer. Verder is het geen echt beton, maar is het vaak niet te onderscheiden van echt beton. Voor mensen die daar dus al van houden, is beton ciré een geweldige optie. Verder is beton ciré erg hygiënisch. Er zal geen vuil in komen en schimmelvorming zal ook nooit iets zijn wat je in een beton ciré badkamer zult aantreffen. Qua onderhoud kan het bijna niet beter. Een beton ciré badkamer of een andere kamer van beton ciré is ongelooflijk makkelijk schoon te houden. Ten eerste is de kans dat het vies wordt al erg klein en ten tweede kan het erg makkelijk schoongemaakt worden, als het wel vies zou zijn geworden.

Waarom niet voor beton ciré kiezen?

Daarnaast zijn er nog vele andere voordelen te benoemen van beton ciré. Zo laat het kleine ruimtes vaak groter lijken, dat ze daadwerkelijk zijn, is beton ciré op vrijwel elk oppervlak aan te brengen en is het erg vuilafstotend. Daarnaast geeft het een mooie uitstraling van wat voor kamer dan ook. Mocht je dus overwegen om je badkamer of keuken te laten verbouwen, denk dan eens na over een beton ciré badkamer of keuken.