Wat moet je weten als je een verhuizing plant?

Een verhuizing plannen kan soms lastig zijn, helemaal wanneer je voor het eerst gaat verhuizen. Het is daarom belangrijk dat je de verhuizing goed plant van te voren. Maar wanneer je nog nooit verhuisd bent kun je jezelf misschien afvragen wat er dan allemaal moet gebeuren en wat je dus moet inplannen. Er zijn heel veel dingen om rekening mee te houden en hier hebben vrienden of familie misschien ook nog niet aan gedacht. Hieronder staan daarom een aantal punten waar je zeker rekening mee moet houden wanneer je gaat verhuizen. Maar kijk voordat je gaat verhuizen ook eens op een website van een verhuisbedrijf, zoals een verhuisfirma in brugge

Begin tijdig met het plannen van de verhuizing

Je zult dit misschien al vaak gehoord hebben of er zelf al aan gedacht hebben, maar begin tijdig met het plannen van de verhuizing. Er moet een hoop geregeld worden en als je dit alles nog op het laatst moet doen kan dit problemen, maar bovenal ook een hoop stress opleveren. Zo moet je bijvoorbeeld dingen regelen zoals de hypotheek, verzekeringen, gas water en licht opzeggen voor je oude huis en dit regelen voor je nieuwe huis. Bij elkaar kan dit al een hoop tijd kosten, wanneer je hier tijdig mee begint scheelt dit je een hoop stress. 

Informeren en stopzetten van contracten

Verder is het belangrijk dat je dus ook een hoop contracten en overeenkomsten voor je oude huis stopzet. Denk hierbij aan het stopzetten van automatische overschrijvingen of een eventuele werkster of schoonmaakster stopzetten. Verder is het goed je vast te laten informeren over uiteenlopende zaken. Denk hierbij aan huursubsidie of een eventuele huurgewenningsbijdrage. Maar ook het informeren naar mogelijke vergoedingen voor verhuiskosten, soms worden deze kosten namelijk vergoed. Een verhuisfirma kan je hierbij ook helpen. Maar ook alvast nadenken over een nieuwe energieleverancier kan nooit kwaad. Dit geldt uiteraard ook voor de telecomleverancier en de internetleverancier. In het algemeen dus het oriënteren van zaken in- en om de nieuwe woning. 

Extra aandachtspunten wanneer je verhuist naar een andere plaats

Wanneer je verhuist naar een andere plaats zijn er ook nog extra dingen waar je rekening mee moet houden. Zo moet je een vestigingsvergunning aanvragen bij de nieuwe gemeente, verder moet je jezelf ook inschrijven in de nieuwe gemeente. Doe je dit niet, kan je dit later problemen opleveren. Verder is het ook handig jezelf alvast wat wegwijs te maken in de nieuwe omgeving, loop er bijvoorbeeld eens rond en zoek alvast de dichtstbijzijnde supermarkt op. Maar maak bijvoorbeeld ook vast kennis met je nieuwe buren, zo leer je ze alvast wat kennen en weten zij ook dat jij naast hen komt te wonen. 

De laatste weken voor de verhuizing

Als het dan bijna zover is zijn er nog een aantal punten waar je even aan moet denken. Licht in ieder geval alle instellingen waar je gebruik van maakte rondom je ouder huis in, maar regel bijvoorbeeld ook de overdracht van de sleutels en lever geleende spullen in. Verstuur je adreswijziging en ruim alles wat niet mee gaat netjes op. Maar denk bijvoorbeeld ook aan praktische dingen zoals de spaarzegels van een lokale winkel inleveren. Al met al zijn dit dus een hoop dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je gaat verhuizen. En om ervoor te zorgen dat je niks vergeet is het dus van belang dat je tijdig begint.