Wat voor bankstellen zijn er?

Tijdens de zoektocht naar een nieuwe bank, kom je voor vele verschillende keuzes te staan. Één van de grootste keuzes die je moet maken is het soort bank. Los van hoe de bank eruit ziet qua kleur en materiaal, is dit toch wel de grootste struikelblok die je tegenkomt bij aanschaf van een nieuwe bank of bankstel.

Want.. Ga jij sneller voor een bank of een bankstel? En dan horen we je denken: zit hier verschil tussen? Een bank of een bankstel kan bepalend zijn voor je woonkamer. Daarom kun je altijd stylisten inschakelen om je te helpen bij het maken van de juiste keuzes.

Het verschil tussen een bank en een bankstel

Een bankstel bestaat uit meerdere banken. Vandaar het woord ‘stel’. Dit kan enorm variëren. Iedere grootte kan je met elkaar combineren, het ligt eraan hoe groot de woon- of zitruimte is. Hoe groter de zitruimte, hoe groter het bankstel. De meeste bankstellen bestaan uit twee banken, maar met genoeg ruimte kunnen er ook drie banken gecombineerd worden. Ook kan er een loveseat in hetzelfde materiaal en kleur als de bank worden toegevoegd waardoor er een bankstel ontstaat.

Een bank is één zitbank. De grootte kan variëren van tussen de standaard bankmaten 2-zits bank, 2,5-zits bank, 3-zits bank of 4-zits bank. Hier is geen extra bank of loveseat gecombineerd. Dat laat de ruimte niet toe of simpelweg zijn er niet meer zitplaatsen nodig.

Tegenwoordig zien we ook veel hoekbanken, wat een combinatie is tussen een bank en een bankstel. Er is geen ruimte voor meerdere banken maar met één bank zijn er niet genoeg zitplaatsen. Maar wanneer je op zoek bent naar een bank, zoek je dus naar één rechte bank. Ben je op zoek naar een bankstel, dan zoek je meerdere, bij elkaar passende, banken. Meet je woon- of zitkamer vooral op wanneer je zoektocht begint want dan is je keuze vaak al snel gemaakt.

Stel je eigen bank samen bij Meubilex
Wanneer je de keuze hebt gemaakt tussen een bank en een bankstel, ga je op zoek. Het comfort is het belangrijkste, dat is namelijk taak nummer één van de bank. Bij Meubilex staan er interieurstylisten voor je klaar om je te helpen met het bepalen van het juiste zitcomfort. Wanneer deze optie ook is vastgelegd, bepaal je het uiterlijk van de bank. Bij Meubilex kun je samen met de interieurstylisten je eigen bank samenstellen. Van de afmeting en het zitcomfort tot het hele uiterlijk. Van de kleur tot het materiaal. Jouw droombank kun je samenstellen zodat deze perfect past in jouw interieur!