Wat zijn de voordelen van een knoeimat?

Kind

De laatste jaren hebben steeds meer beginnende ouders een knoeimat aangeschaft voor in huis. Dat is ook wel logisch aangezien kinderen ongelooflijk veel kunnen knoeien. Het eten blijft namelijk niet altijd even netjes op het bordje liggen en daardoor moet je andere manieren zien te vinden om je vloer van Laminaatpark in topconditie te houden. Wil je weten wat de voordelen zijn van een knoeimat? Lees dan deze blog!

Vloerbescherming

Het is dus algemeen bekend dat kinderen meesters zijn in knoeien. Niet alle etenswaren zullen netjes in het mondje terecht komen. De kans dat het eten op de vloer terecht komt, is aanwezig. Om de vloer te beschermen tegen voedsel en vocht kan je een knoeimat aanschaffen. De knoeimat zorgt ervoor dat de viezigheid niet tussen de kiertjes gaat zitten. 

Makkelijk schoon te maken

Als het eten eenmaal op de vloer ligt, dan kan het een heel karwei zijn om het schoon te maken. Met een knoeimat is dit verleden tijd. Een knoeimat heeft namelijk een glad oppervlak, waardoor het eten niet overal tussen gaat zitten. Alles blijft mooi op het matje liggen. 

Opbergen

Je kan een knoeimat makkelijk opbergen wanneer je hem eventjes niet meer nodig hebt. Ze zijn heel flexibel en daardoor passen ze vaak in wat smallere ruimtes. Je kan ze opvouwen of oprollen en vervolgens in de hoek zetten. 

Zorgen

Normaal moet je continu op je kind letten, zodat je zeker weet dat hij of zij niet met het eten aan het gooien is. Nu hoef je je minder zorgen te maken. Als het kind knoeit, dan weet jij dat het geen schadelijke gevolgen heeft voor de vloer.