Wat zijn de voordelen van het hebben van een systeem-plafond?

Een systeemplafond kent een hoop voordelen. Een systeemplafond is bijvoorbeeld geschikt voor iedere ruimte. Je kunt zowel een woonkamer of een badkamer, als ook een bedrijfspand voorzien van een systeemplafond. Iedere ruimte krijgt met de installatie van het nieuwe plafond een mooie, nieuwe en frisse uitstraling. Je ziet ook steeds vaker dat sportscholen of zwembaden hiervan worden voorzien.

Wat is het precies?


Een systeem-plafond is een plafond dat lager komt te liggen dan het originele plafond zoals we het kennen. Zo worden door middel van plafond platen en ophangers geheel nieuwe en frisse plafonds gemaakt. Je ziet echt een duidelijk verschil tussen de ruimte met een systeem- en met een gebruikelijk plafond. In deze tussenruimte is het mogelijk om bepaalde leidingen te installeren, zo kunnen deze makkelijker worden weggewerkt. Wanneer je ze monteert dan is de heel erg snel en makkelijk. Zou jou het zelf kunnen doen, of je kunt het overlaten aan een professional. Het is maar net wat je zelf fijn vindt. het is echter niet de moeilijkste klus, maar hij is wel behoorlijk tijdrovend. De plafond platen zijn stevig en rusten op een frame dat hiervoor is aangelegd.

Wat zijn nu de exacte voordelen?


Zoals net al werd benoemd zijn de plafonds geschikt voor iedere mogelijk denkbare ruimte. De keuze voor dit soort plafonds is een ongelooflijk goed idee. Niet enkel zorgen dit soort plafonds ervoor dat er weer een frisse uitstraling heerst, het zorgt ook voor professionaliteit en daarmee is dit dus niet enkel een goede keuze voor woonruimtes, maar ook vooral voor bedrijven. Daarnaast heeft een systeem-plafond ook nog andere voordelen.

  • Het is heel makkelijk om eventuele beschadigingen te repareren.
  • Een systeem-plafond is geluiddempend, en daarnaast isoleert het ook enorm goed.
  • Montage en het leggen van de plafonds in ongelooflijk eenvoudig.
  • Iedere vorm van componenten die in het originele plafond verwerk zitten kunnen nu heel makkelijk worden weggewerkt, dit geeft een mooiere en vlakkere uitstraling, dit is enorm fijn om naar te kijken.

Heel veel soorten en maten.


Je hebt ze in alle soorten en maten. Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit een inlegplaat, een verdekt uitneembare plaat of een doorzakplaat. Bij de inglegplaten dan leg je de plaat eerst op het profiel. Wanneer je het hebt over de doorzakplaat dan ligt de plaat iets lager dan het systeemplafondprofiel. Dit zorgt voor een iets luxere uitstraling. Wanneer je de keuze maakt voor platen die verdekt uitneembaar zijn dan is het profiel totaal niet zichtbaar. Er zijn diverse afmetingen waar je voor kunt kiezen. Dit is helemaal afhankelijk van persoonlijke voorkeur. Sommigen houden niet van grote platen, of het is in verband met de oppervlakte van de ruimte zelf niet meer te realiseren om dit te doen. Daarnaast zijn er ook allerlei soorten kleuren om uit te kiezen, veel mensen denken direct aan wit, deze zie je ook het meest. Maar afhankelijk van persoonlijke stijl en de manier waarop de ruimte is ingericht kun je dus een andere kleur overwegen.