Zo gaat het verwijderen van een wespennest eraan toe

Een groot nest met wespen kan voor de nodige ergernissen zorgen. Wist u bijvoorbeeld dat de wespen een ernstige schade kunnen veroorzaken? Denk bijvoorbeeld aan wespen die zich onder uw houten vloer ophouden. Naarmate het nest groter wordt, zal de vloer steeds boller komen te staan. Het is erg lastig om de wespen onder de vloer vandaan te halen. Ook kunnen de wespen schade veroorzaken aan het voegwerk van uw muren. Reden genoeg om de wespen in een vroeg stadium te laten bestrijden. Zelf een wespennest verwijderen is vaak erg lastig. Mede door het grote risico op wespensteken. Schakel hier om die reden professionele hulp voor in. 

Wespen doden en het nest verwijderen 

Het verwijderen van een wespennest begint bij het doden van de aanwezige wespen. Dit wordt vaak middels een speciale spray gedaan. Ook het gebruik van hitte kan helpen om de wespen te doden. Bij het bestrijden van wespen maken ongediertebestrijders gebruik van speciale pakken. Hiermee wordt voorkomen dat zij gestoken worden bij hun werkzaamheden. Nadat alle wespen gedood zijn, zal het nest verwijderd worden. Uw woning is nu weer wespenvrij! Het bespaart u schade en ergernissen. 

Noodzaak van professionele hulp 

Er zijn verschillende redenen, die maken dat professionele hulp wenselijk is. Reeds werd al beschreven dat wespen voor een nare wespensteek kunnen zorgen. In het ergste geval veroorzaakt dit een allergische reactie. Iets wat u logischerwijs wenst te voorkomen! Daar komt bij dat het bestrijden van wespennesten zonder hulp vaak niet effectief is. Als de jonge koningin in leven blijft, zult u volgend jaar opnieuw te maken krijgen met een wespenplaag. De koningin weet de winter te overleven, in tegenstelling tot de oude koningin en werksters in het nest. Het geeft aan hoe belangrijk het is om het volledige nest te verwijderen.