Zo maak je van je tuin een fijne plek

Een mooie tuin is een verlengstuk van je huis en een heerlijke plek om te ontspannen en te genieten van de natuur. Je kunt op veel manieren een fijne plek van je tuin maken. Je kunt bijvoorbeeld een comfortabele loungeset plaatsen, planten toevoegen en nog veel meer. Dit zijn 7 tips waarmee jij van je tuin een fijne plek kunt maken!

Plan je tuin

Het maken van een fijn plekje begint allemaal met een goed plan. Denk na over de grootte van je tuin en hoe je deze wilt gebruiken. Wil je een plek om te ontspannen, een plek om te tuinieren of een plek met veel speelruimte voor je kinderen? Als je dit weet, kun je beginnen met het maken van een plattegrond van je tuin en het bepalen van de locatie van de verschillende elementen. 

Maak een zithoek

Een zithoek is een geweldige manier om van je tuin een fijne plek te maken. Kies een mooie plek in de tuin waar je een fijne aluminium loungeset kunt plaatsen. Je kunt dan heerlijk relaxen terwijl je geniet van het zonnetje. Een tafel is ook handig voor drankjes en hapjes en als je van koken houdt, kun je zelfs een buitenkeuken bouwen. Perfect voor de zomer!

Voeg wat groen toe

Groen is belangrijk in een tuin. Plant bloemen en struiken die passen bij de stijl van je tuin. Houd ook rekening met de bloeitijd van de verschillende planten, zodat je het hele seizoen van een mooie bloei kunt genieten. Een moestuin is ook een leuke manier om groen toe te voegen aan je tuin en tegelijkertijd je eigen groenten en kruiden te kweken. Bovendien is het ook nog eens een leuke activiteit voor de kinderen waarbij ze kunnen leren hoe ze hun eigen groenten kunnen kweken. 

Maak gebruik van verlichting

Verlichting is niet alleen praktisch, maar kan ook sfeer toevoegen aan je tuin. Kies voor verlichting die bij jouw idee voor de tuin past en plaats deze op strategische plekken of plekken die je graag eruit wilt laten springen, zoals bij de zithoek, het tuinpad of bij een mooie boom of struik. 

Voeg water toe

Als je de ruimte hebt, kan een waterpartij, zoals een vijver of een fontein, een mooie toevoeging zijn aan je tuin. Het geluid van stromend water heeft een ontspannend effect en kan een rustgevende sfeer creëren. Het is ook een slimme manier om vogels en andere dieren aan te trekken. 

Zorg voor privacy

Privacy is belangrijk als je van je tuin een fijne plek wilt maken. Niemand heeft zin in pottenkijkers als jij van je momentje rust wilt genieten. Er zijn verschillende manieren om privacy toe te voegen, zoals het plaatsen van een schutting, het planten van hoge struiken of bomen, of het creëren van een groene muur met klimplanten. 

Voeg decoratie toe

Decoratie kan je tuin een persoonlijke tintje geven. Net zoals het interieur van het huis, wil je dat een tuin jouw persoonlijkheid naar voren brengt. Het is tenslotte jouw tuin! Je kunt je tuin een persoonlijk tintje geven door het plaatsen van potten en vazen met bloemen, beelden, tuinverlichting, een vogelhuisje of een windgong. Kies dus voor decoratie die echt bij jou past.