Zonnepanelen leasen, hoe werkt dat?

zonnepanelen

Door de stijging van de energieprijzen komen er jaarlijks steeds meer zonnepanelen bij. Het is een duurzame manier van energie opwekken en dus een alternatief voor vele. Toch blijft het een flinke investering waardoor een groot deel achterblijft. Zonnepanelen leasen biedt dan de uitkomst. In deze blog lees je alles wat je moet weten over het leasen van zonnepanelen.

Hoe gaat zonnepanelen leasen in zijn werk?

Het leasen van zonnepanelen is eigenlijk heel eenvoudig. Je sluit net als bij het leasen van een auto een contract af. Je krijgt alleen geen auto mee naar huis, maar zonnepanelen op het dak. De zonnepanelen worden gratis op je dak geplaatst. Het contract sluit je af voor meerdere jaren en wordt meegenomen op het moment van verhuizen. Hierdoor heb je geen zorgen dat je tijdens je contractjaren in het zelfde huis moet blijven wonen. Met de winst die je maakt op je energierekening, betaal je de door jou gratis verkregen zonnepanelen mee terug.

Wat heb je nodig voor het leasen?

Er zijn geen bijzondere eisen voor het leasen van zonnepanelen. De enige vereiste is dat je een goed dak hebt waar de panelen op geplaatst kunnen worden. Een dak gericht op het zuiden is het meest ideaal. Daarnaast is een dak gericht op het zuidwesten en zuidoosten ook uiterst geschikt. Zelf hoef je niks te doen. Er komen monteurs langs om de zonnepanelen en de omvormer te plaatsen. Wanneer de zonnepanelen zijn geplaatst kan het besparen door het duurzaam opwekken van energie beginnen.   

Wat leveren zonnepanelen op?

Het is de belangrijkste vraag die er gesteld wordt. Wat leveren zonnepanelen mij op? Dankzij het zelf opwekken van energie gaat jouw energierekening omlaag. Verder hoef je geen geld te steken in het kopen van de zonnepanelen waardoor er ook geen terugverdientijd is. Zonnepanelen leasen heeft dus meerdere voordelen.